Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Winter Hockey Games ve Špindlu ani letos nebudou. Kvůli covidu se přesouvají na příští rok

Měl to být hokejový svátek pod širým nebem. Ve Špindlerově Mlýně pod černou sjezdovkou se od 7. do 11. prosince měly předvést hokejové legendy v čele s Jaromírem Jágrem. Kvůli koronavirové epidemii a vládním nařízením se ale tato dlouho očekávaná velkolepá akce D+D Real Winter Hockey Games musí opět o rok odložit. Na rozdíl od loňska je letos už vše připraveno, ledová plocha a tribuny měly tento týden přivítat první hokejisty.

Moc nás mrzí, že musíme celou akci již podruhé odkládat na nový termín. V místě konání je vše připraveno. Musíme ale respektovat současnou epidemiologickou situaci v České republice, a proto jsme se rozhodli hokejové hry znovu přesunout na rok 2022,“ řekla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva. 

Přitom ještě před měsícem organizátoři tvrdili, že akce se jednoznačně uskuteční. „Jsme připraveni na všechny varianty i na tu krajní, že se zápasy odehrají bez diváků," uvedla začátkem listopadu Bársony. Touto cestou se ale organizátoři nakonec rozhodli nejít. Rozhodnutí podpořila i největší hvězda exhibice Jaromír Jágr. „Je to pro nás smutná událost a složité rozhodování. Jedná se v prvé řadě o zážitek pro diváky. Věříme, že přeložení termínu na příští rok je vzhledem k aktuální situaci v Čechách správným rozhodnutím a fanoušci nás v něm podpoří“, prohlásil Jágr.

Zklamání fanoušků, kteří si na sportovní událost zakoupili vstupenky už před rokem, je evidentní. Nový termín v roce 2022 zatím znám není. „Všem hokejovým fanouškům, kteří si zakoupili lístky, se tímto moc omlouváme. Zakoupené vstupenky samozřejmě zůstávají v platnosti na nový termín, který brzy zveřejníme,“ dodala Andrea Bársony.

Součástí programu D+D Real Winter Hockey Games byla dvě utkání Tipsport ELH a jeden zápas Chance ligy. Fanoušci se tak těšili na duely Rytířů Kladno s HC Dynamo Pardubice a Mountfield HK měl hrát proti HC Sparta Praha. Ke zrušení akce se na stránkách klubu vyjádřil generální manažer Mountfieldu HK.„Samozřejmě nás tato zpráva nepotěšila a mrzí nás, protože šlo o druhý chystaný ročník. Na druhou stranu za současné situace toto rozhodnutí pořadatelů respektujeme a chápeme. Přejeme jim, aby tuto nelehkou úlohu zvládli, my už nyní počítáme s tím, že se akce uskuteční příští rok. Se zástupci Sparty aktuálně jednáme o tom, kdy bude utkání 56. kola sehráno. My preferujeme původní termín, tedy 25. únor“, řekl Aleš Kmoníček.

Ostřejší reakce přišla ze strany vrchlabského podnikatele Petra Dědka, jehož jméno nese i samotný název akce. Ten oznámil ukončení sponzorské spolupráce. "Jsem zklamaný z přístupu organizátorů Winter Hockey Games. D+D REAL už nechce pokračovat ve spolupráci a nebude nadále titulárním partnerem akce," sdělil Petr Dědek na twitteru bezprostředně po oznámení o opětovném odložení hokejové show ve Špindlerově Mlýně.

D+D Real Winter Hockey Games jsou koncipovány jako velkolepá oslava hokeje pro 7,5 tisíce fanoušků. Mimořádné je i místo konání a z toho nechtějí pořadatelé slevovat. Podle současných vládních opatření by se akce mohlo zúčastnit jen tisíc lidí a není jasné podle jakého klíče by se mělo vybírat.„ Jedná se v prvé řadě o zážitek pro diváky, jehož realizace bez plných tribun postrádá smysl“, dodal Jágr.

Ohodnoť článek

Štítky Winter Hockey Games, Špindlerův Mlýn, covid, hokej, akce, Jaromír Jágr, utkání, Kmoníček, Mountfield, legendy, diváci, vládní opatření, Česko, HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, Petr Dědek, Rytíři Kladno, HC Dynamo Pardubice, 1. česká hokejová li

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Winter Hockey Games ve Špindlu ani letos nebudou. Kvůli covidu se přesouvají na příští rok  |  Trutnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.