Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Rychnov bude provozovat vodovody a kanalizace, cena vody zůstane stejná

Od 1. ledna bude provozovat vodovody a kanalizace v Rychnově nad Kněžnou samo město prostřednictvím své provozní společnosti Vodovody a kanalizace Rychnov nad Kněžnou. Zatím je provozuje společnost Aqua Servis.

I po převzetí zůstane cena vodného a stočného stejná, tedy 77,47 koruny za kubík dodané a odvedené vody. Převzetí vodovodů rozhodli zastupitelé už v loňském roce. Společnosti Aqua Servis vyprší dvacetiletá provozovatelská smlouva a celá přeměna bude završena k 1. lednu 2021.

Podle obyvatel Rychnova bylo dosavadní provozování sítí ve vztahu k Rychnovu nespravedlivé. Město v ceně vodného a stočného údajně doplácelo na jiné obce a města.

Podle rychnovského starosty Jana Skořepy bude mít město vše pod kontrolou. V dalších letech bude chtít Rychnov ceny vodného a stočného zachovat v takové výši, jako teď. V uplynulých deseti letech město investovalo do sítí přes 200 milionů korun. Příští rok chce začít s kompletní rekonstrukcí čistírny odpadních vod. Investice za odhadovaných 80 až 90 milionů korun by mohla být hotová mezi roky 2022 až 2023.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Rychnov nad Kněžnou, vodovody, kanalizace, cena, voda, AQUA SERVIS, a.s., Jan Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rychnov bude provozovat vodovody a kanalizace, cena vody zůstane stejná  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.