Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Rokytnici v Orlických horách se ve čtvrtek po více než roce otevře lékárna

Ve dvoutisícové Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku ve čtvrtek 1. února po více než roce otevře lékárna. Pro místní obyvatele se tak významně zlepší dostupnost léků. Provozovatelem bude krajská společnost Královéhradecká lékárna.

"Lékárna otevře v centru města, v prostorách lékárny, která je již více než rok uzavřená," sdělila mluvčí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje (ZH KHK) Lucie Chytilová. Dosud to měli lidé do nejbližší lékárny přibližně 20 minut cesty autem.

Lékárna v Rokytnici v Orlických horách bude otevřená v pondělí, v úterý a v pátek od 8:00 do 12:00 a ve čtvrtek od 13:00 do 17:00 na adrese Sídliště 1. máje 53, v budově zdravotního střediska.

"Jsem moc rád, že můžeme zajistit tuto službu i v odlehlých regionech našeho kraje, kdy v rámci našeho holdingu máme podobné lékárny v Broumově, Janských Lázních nebo třeba Červeném Kostelci," uvedl hejtman Martin Červíček (ODS).

Podle něj je Rokytnice vstupní bránou do Orlických hor, kam míří velké množství turistů a kraj ve městě také má domov pro seniory. "Na druhou stranu je to místo celkem vzdálené od nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, kde lékárnu také provozujeme," uvedl Červíček.

Společnost Královéhradecká lékárna je ze 100 procent vlastněná Královéhradeckým krajem prostřednictvím Zdravotnického holdingu KHK. Kromě veřejných lékáren zajišťuje služby ústavní lékárny pro krajskou Oblastní nemocnici Náchod, Oblastní nemocnici Trutnov a Městskou nemocnici Dvůr Králové nad Labem, dále zásobuje léky řadu dalších obchodních partnerů.

"Obyvatelé Rokytnice, ale i občané z okolních obcí, nebudou muset pro léky cestovat daleko. Nabídli jsme symbolický pronájem za jednu korunu a současně máme v rozpočtu připravenou částku na dotaci provozu lékárny," uvedl starosta města a bývalý hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán (SOCDEM).

Společnost Královéhradecká lékárna provozuje v kraji 13 poboček a současně je hlavním dodavatelem léků do všech krajských nemocnic. Otevření 14. pobočky v Rokytnici v Orlických horách předcházela jednání o ekonomické udržitelnosti provozu, sdělili zástupci holdingu.

Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje zastřešuje krajské nemocnice. Je vlastníkem nemocnic v Náchodě, Jičíně, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a Rychnově nad Kněžnou, jeho součástí jsou také nemocnice v Novém Bydžově a Broumově.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, zdraví, léky, Rychnovsko, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rokytnici v Orlických horách se ve čtvrtek po více než roce otevře lékárna  |  Rychnovsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.