Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Terminál v Jaroměři možná nebude hotov do konce roku, práce komplikuje počasí

Stavba autobusového terminálu v Jaroměři na Náchodsku u vlakového nádraží komplikuje počasí. Měl být hotov do konce letošního roku, nyní je ve hře také jarní termín zprovoznění. ČTK to řekl starosta Josef Horáček. Stavební práce na zanedbaném prostranství před železniční stanicí začaly letos na jaře.

"Stavba spěje do finále, teď bude hodně záležet na klimatických podmínkách. V posledních dnech prší, přičemž se musí také upravit část zemní pláně. Počasí dostavbu komplikuje," řekl ČTK Josef Horáček.

Podle smlouvy stavba nesmí pokračovat v termínu od 15. prosince do 15. března. "Pokud to tedy do poloviny prosince nestihnou, dokončí to na jaře. Teď ale nikdo neumí odpovědět, kdy to bude," řekl ČTK Horáček. Nový terminál by měl stát téměř 70 milionů korun, dotace činí 38 milionů korun.

Na prostranství před hlavní železniční stanicí vznikne pět autobusových krytých stání, parkoviště pro více než 90 automobilů a cyklověž pro více než sto jízdních kol. Součástí by měl být i krytý přechod do budovy železničního nádraží. "Chceme poskytnout cestujícím bezpečný prostor, kde si budou moci uložit svá kola. V okolí nádraží dosud chyběl. Pokud máme lidi motivovat, aby jezdili méně auty, tak to je jediná možná cesta," řekl ČTK Horáček.

Terminál se stane hlavním dopravním uzlem ve městě, kde budou navazovat na sebe spoje a cestující budou mít možnost pohodlně přestoupit z vlaku na autobus a opačně.

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky ČR, stavby, správa, doprava, autobusová, Jaroměř, železniční stanice, Josef Horáček, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Terminál v Jaroměři možná nebude hotov do konce roku, práce komplikuje počasí  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.