Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Psi vběhli pod auto, srážku nepřežili a majiteli způsobili problémy

Když vám pod kola auta vběhnou psi, je to šok a celé to může skončit tragédií. Policisté znovu připomínají, že odpovědnost za psi nese majitel a uvádí teď aktuální případ z Náchodska.

Na silnici III. třídy na Náchodsku došlo k dopravní nehodě, když řidičce vběhli bezprostředně před vozidlo z levé strany dva psi. Následoval střet, který psi nepřežili. V souvislosti s nehodou nedošlo k žádnému dalšímu zranění. S řidičkou byla provedená dechová zkouška, která měla negativní výsledek. Škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun.

"Je důležité si uvědomit, že za zvíře má vždy stoprocentní zodpovědnost jeho majitel, který je povinen si psa řádně zabezpečit. Dle občanského zákoníků, způsobí-li škodu zvíře, nahradí ji jeho vlastník, ať již bylo pod jeho dohledem nebo pod dohledem osoby, které vlastník zvíře svěřil, anebo se zatoulalo nebo uprchlo.," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Lucie Konečná. Osoba, které zvíře bylo svěřeno nebo která zvíře chová nebo jinak používá, nahradí škodu způsobenou zvířetem společně a nerozdílně s vlastníkem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky pes, nehoda, Náchodsko, PČR, silnice, doprava, ČR

Psi vběhli pod auto, srážku nepřežili a majiteli způsobili problémy  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.