Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Oprava silnice mezi Náchodem a Dobrošovem je hotová, složitá objížďka končí

Oprava silnice mezi Náchodem a Dobrošovem je po dvou letech prací hotová. V pondělí 30. října skončí složitá objížďka, kdy se řidiči ke známé prvorepublikové dělostřelecké pevnosti Dobrošov mohli z Náchoda dostat jen objížďkou přes Nové Město nad Metují, Nový Hrádek a Českou Čermnou. Cesta se jim prodloužila o 26 kilometrů. Stejná objížďka byla zřízena i v opačném směru. Délka opravené silnice je 3,4 kilometru, stavba přišla téměř na 140 milionů korun.

"Od pondělí bude obnoven provoz pro veškerou dopravu včetně autobusové linkové dopravy. Po dobu uzavírky byl vydán výlukový jízdní řád a některé zastávky byly přemístěny či neobsluhovány. Prosíme cestující, aby si nezapomněli ověřit časy odjezdů autobusů," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Objížďku silnice mezi Náchodem a Dobrošovem zažili řidiči nejprve loni od jara do podzimu, kdy stavbaři dělali první etapu opravy silnice v úseku mezi Náchodem a obcí Lipí. Letos se stavbaři přesunuli na druhou etapu na dvoukilometrový úsek od obce Lipí směrem na Jizbici a Dobrošov, objížďka začala v polovině dubna.

Otevřením silnice stavbaři obec Lipí, která je součástí Náchoda, neopustí. Do konce listopadu ještě budou v Lipí opravovat místní komunikace. Provoz na opravené silnici mezi Náchodem a Dobrošovem to již neomezí.

Oprava je sdruženou investicí Královéhradeckého kraje a města Náchod. Většinu platí kraj, město Náchod financuje opravy a výstavbu chodníků a opěrných zdí podél silnice téměř za 25 milionů korun. Na stavbu investoři získali evropskou dotaci a podporu od Státního fondu dopravní infrastruktury.

"Koordinace obou staveb nebyla vůbec jednoduchá a uzavírka komunikace v loňském i letošním roce přinesla spoustu komplikací pro místní obyvatele," uvedl náchodský místostarosta Jan Čtvrtečka (SOCDEM).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, stavby, silnice, automobilová, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice mezi Náchodem a Dobrošovem je hotová, složitá objížďka končí  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.