Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Prostory zrušené pobočky České pošty v Náchodě obsadila zdravotní pojišťovna

Prostory po ke konci června zrušené pobočce České pošty v Náchodě v Českoskalické ulici se radnici podařilo pronajmout. Od 1. září v nich sídlí pobočka Vojenské zdravotní pojišťovny. Radnice se původně snažila s Českou poštou domluvit zachování pobočky, ale neuspěla. V celém Královéhradeckém kraji Česká pošta kvůli úsporám zrušila 15 poboček, z toho dvě v Náchodě.

Za pronájem prostor bude zdravotní pojišťovna městu platit roční nájemné 50.747 korun, zatímco Česká pošta platila 13.625 korun. "Pojišťovna hledala místo pro pobočku, obsadila celý prostor po poště," řekla mluvčí radnice Nina Adlof. Přízemní část objektu měl pronajatou další nájemce, který ale nájem ukončil. Město tam hodlá v září zřídit provoz sociálního šatníku. V objektu město dále pronajímá sedm bytů.

Česká pošta vedle pobočky v Českoskalické ulici zrušila v Náchodě ještě pobočku u hraničního přechodu v Bělovsi. Celý dvacetitisícový Náchod nyní obsluhuje centrální pošta na Masarykově náměstí. Pobočka v Českoskalické ulici obsluhovala asi 7000 lidí. Město u ní bylo České poště připravené odpustit nájemné.

V Královéhradeckém kraji se radnicím při vyjednávání s Českou poštou o rušených pobočkách podařilo zachovat pouze jednu pobočku v Hradci Králové. Hradecká radnice vyjednala zachování pobočky na Benešově třídě na největším sídlišti Moravské Předměstí. Původně měla být zrušená spolu s dalšími dvěma pobočkami na sídlišti, kde by tak 30.000 lidí zůstalo zcela bez pošty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky ČR, správa, reality, pošta, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostory zrušené pobočky České pošty v Náchodě obsadila zdravotní pojišťovna  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.