Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V běloveském prameníku je potřeba snížit množství arsenu a železa

Obnovu Velkých lázní v Bělovsi odstartovalo zahájení stavby úpravny vody, , která bude umístěna v přístavbě lázeňské budovy čp. 92 IDA v areálu Velkých lázní v Bělovsi.

Stavební práce zahájila firma Průmstav Náchod s.r.o. na konci srpna a potrvají do listopadu letošního roku. Po dokončení stavební části bude následovat montáž technologie úpravny vody, jejímž dodavatelem je firma Eco-Aqua-Servis, s. r. o., Praha.

Pro potřeby prameníku Jakub v Bělovsi je zapotřebí z čerpané vody ze zdroje IDA snížit z důvodů hygienických, obsah arsenu pod limit 10 μg/l a obsah železa, a to z důvodů senzorických, pod hodnotu 0,1 mg/l. K úpravě přírodní minerální vody ze zdroje IDA může být použita pouze technologie, která vyhovuje požadavkům vyhlášky s tím, že upravená voda si musí zachovat původní obsah CO2 a nesmí se změnit skladba základních složek přírodní minerální vody získané ze zdroje, které ji propůjčují její vlastnosti. 

„Realizace přístavby kolonádní budovy a instalace úpravny nám umožní znovuobnovení čerpání minerální vody IDA v prameníku Jakub. Pevně věřím, že se nám to podaří tak, jak jsme slíbili, to znamená do konce letošního roku,“ upřesnil v tiskové zprávě starosta Jan Birke a dodal: „A tím rozhodně práce v tomto území nekončí, právě naopak.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky lázně, Běloves, minerální voda, Praha, Náchod, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V běloveském prameníku je potřeba snížit množství arsenu a železa  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.