Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náchod už má zpátky anděla, Michael dohlíží na kolemjdoucí

Zloděj ukradl z parku u kostela sv.Michaela sošku anděla. Policie nepřišla na to, kdo ji vzal, a tak řezbář vyrobil novou. Anděl je zpět.

Soška sv. Michaela se však na podzim 2021 „ztratila". Navzdory pátrání se bohužel nepodařilo pachatele najít a tak náchodský řezbář vytvořil sochu novou, včetně nového dřevěného sloupu. Pracovníci Technických služeb Náchod vrátila sošku na své místo.

"Věříme, že anděl bude moci nyní park a kostel sv. Michaela u Jiráskova gymnázia chránit v bezpečí a pod dohledem kolemjdoucích, aby se podobná situace v budoucnu neopakovala", uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Nina Adlof.

Před 11 lety provedlo město Náchod obnovu parku u kostela sv. Michaela a ploch před gymnáziem v Náchodě. Vzniklo tak příjemné místo k odpočinku v parku u historických dominant budov kostela sv. Michaela a Jiráskova gymnázia (tento víkend oslaví 125 let od svého založení). Park od té doby střežil neohrožený „svatý Michael" - dřevěná soška na sloupku, vytvořená řezbářem a sochařem Zdeňkem Farským z Náchoda.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky Náchod, Anděl, soška, řezbář, sochař, Zdeněk Farský, kostel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod už má zpátky anděla, Michael dohlíží na kolemjdoucí  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.