Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Silvestra je v Hořicích pyrotechnika povolena. Noční ohňostroje ale nebudou kvůli zákazu vycházení

Silvestrovské oslavy nejen v Hořicích nebudou takové, na jaké jsme byli zvyklí. Vláda zpřísnila volný pohyb od deváté hodiny večerní do páté hodiny ranní, kvůli zhoršené epidemiologické situaci. Bude tak zamezeno srocování lidí při silvestrovských radovánkách na veřejnosti.

Co ale lidé musí mít na paměti je to, že používání zábavní pyrotechniky je v Hořicích upraveno obecně závaznou vyhláškou o regulaci používání zábavní pyrotechniky. Ta je zakázána na všech veřejných prostranstvích a na všech místech v zastavěném území města.

Na Silvestra je v Hořicích v době od 16. hodin do půlnoci a následně 1. ledna v době od půlnoci do dvou hodin ráno udělena výjimka, pro použití zábavní pyrotechniky. 

„Rád bych proto apeloval na to, abyste vynaložené náklady na nákup zábavné pyrotechniky investovali do něčeho duchaplnějšího, jako jsou třeba společenské hry, které si můžete v kruhu rodinném zahrát už v tak nepříznivé době,“ říká vrchní komisař Městské policie Hořice Stanislav Nosek.  

Policie žádá obyvatele, aby brali ohledy na ostatní, a také na zvířata, která ze strachu a zoufalství utečou a často nenajdou cestu zpátky domu. „Berte ohled také na zvířátka, která žijí ve volné přírodě. Zkusme své potěšení z odpalování petard, rachejtlí a další pyrotechniky omezit na minimum,“ říká Nosek.

Kdo poruší obecně závaznou vyhlášku, poruší tím zákon č. 251/2016 Sb. o některých přestupcích, § 4, odst. 2, za který je možné uložit pokutu do výše 100.000 korun. V současné době řeší tamní městská policie dva úplně zbytečné případy porušení tohoto zákona. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto horice.org

Štítky Hořice, zákaz vycházení, ohňostroj, pyrotechnika, silvestr, zábavní pyrotechnika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Silvestra je v Hořicích pyrotechnika povolena. Noční ohňostroje ale nebudou kvůli zákazu vycházení  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.