Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O stavbu hradeckého fotbalového stadionu projevily zájem čtyři subjekty

Fotbalový svatostánek v hradeckých Malšovicích je zase o něco blíž realizaci. O stavbu mají zájem hned čtyři subjekty. Město vypsalo tendr na stavbu už počtvrté, naposledy v září. Má hodnotu přibližně 600 milionů korun bez DPH.

V prvním kole museli uchazeči splnit nejdřív kvalifikační podmínky. Všichni je splnili a postoupili do druhého kola, ve kterém budou moci podat do 5. února předběžné nabídky. Poté proběhnou jednání s účastníky tendru, na kterých vylepší návrhy ve prospěch města. „Následně budeme účastníky vybízet k finálnímu podání nabídek," uvedl dříve náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Hradec chystá stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu více jak patnáct let. Jedná se o jednu z prioritních investic města. Zakázka je vypsána metodou Design and Build. To znamená Navrhni a postav. Město zadalo základní požadavky na velikost a funkce stadionu. Vítěz tendru by mohl být vybrán v letošním roce. Firma bude mít na projektování a stavbu dva roky.

S případným vítězem ale město nemůže podepsat smlouvu. Soutěž řeší ve správním řízení Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, kvůli námitce stavební společnosti PORR. Nelíbí se jí některé zadávací podmínky soutěže a nastavená hodnoticí kritéria.

Stadion, na kterém bude mít zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, má podle radnice splňovat kategorii UEFA 4. Budou se na něm moci hrát mezinárodní utkání. Splňovat by měl i požadavek na multifunkční arénu, do které se vejde osm tisíc diváků s možností navýšení na devět tisíc tři sta míst. Všechna mají být zastřešená. Na stavbu by chtělo město získat dotaci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto mmhk.cz

Štítky fotbalový stadion, Hradec Králové, firma, stavba, nový, Malšovice, FC Hradec Králové, ODS, Jiří Bláha, UEFA, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Porr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O stavbu hradeckého fotbalového stadionu projevily zájem čtyři subjekty  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.