Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala s postupným obnovováním neakutních příjmů

Péče o pacienty s akutními zdravotními komplikacemi byla zajištěná po celou dobu. Obnovování neakutních příjmů však bude pozvolné. Návratu „do normálu“ zatím brání vysoký počet pacientů s covidem a také relativně stále vysoký počet chybějícího personálu.

„Provoz budeme obnovovat postupně, předpokládáme otevírání dalších operačních sálů a aktivní zvaní pacientů, kteří čekají na výkon, který jsme mohli a museli odložit z důvodu epidemiologické situace,“ řekl ředitel nemocnice Vladimír Palička. Rychlost návratu nemocnice k běžnému provozu bude záležet na dalším vývoji počtu pacientů s covidem a také na počtech chybějícího personálu. Objednávání pacientů se bude řídit klinickým stavem pacientů a potřebností výkonů.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové je hospitalizováno na několika odděleních vyhrazených pro péči o covid-19 pozitivní zhruba 130 pacientů, přibližně 35 z nich vyžadovalo umístění na jednotkách intenzivní péče. Nejvyšší počty hospitalizovaných, kolem 150, zaznamenala nemocnice na začátku listopadu, od té doby jejich počet pozvolna klesá.

V posledních týdnech také klesá počet prováděných testů v odběrovém centru, zatímco na přelomu měsíce se jejich počty pohybovaly kolem 1500 denně, nyní počet poklesl pod 1000 denně. Centrum proto uzavřelo jedno ze svých tří odběrových míst. V případě navýšení potřeby testů je připraveno jej opět obnovit. V areálu nemocnice i nadále platí zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Oproti začátku měsíce, kdy ve FN HK chybělo více než 500 zdravotníků, o zhruba stovku klesl počet zdravotnického personálu, který je nemocný či se stará o člena rodiny. „Přesto, že počty hospitalizovaných klesají a mírně se zlepšuje personální situace, je to pro personál nemocnice mimořádně náročně období a je nutné všem vyslovit velké poděkování,“ uvedl Palička.

Ohodnoť článek

Foto FB FN HK

Štítky FN HK, koronavirus, Hradec Králové, příjem, pacient, Fakultní nemocnice Hradec Králové, COVID-19, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové začala s postupným obnovováním neakutních příjmů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.