Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradci Králové se podařilo ušetřit téměř čtvrt milionu korun při pracích v lokalitě Aldis

U hradeckého Aldisu jedou naplno práce okolo stavby nové budovy ČSOB a plánované piazzety. Dokončení prací bránila ještě nedávno jedna z teras, kterou nechalo město odstranit. Demolice měla vyjít na 3,4 milionu korun bez DPH. Na stavbě se ale objevily okolnosti, díky kterým se městu podařilo ušetřit skoro 250 tisíc korun.

Veškeré práce jinak jdou podle plánu. „Poměrně zásadním způsobem nám pomohlo, že se banka ČSOB rozhodla rozšířit své staveniště, a proto další úpravy území, které měly být provedeny spolu s demoličními pracemi, nejsou v současné době ze strany města potřeba a také to, že společnost Elektrárny Opatovice požadovala osazení poklopů do kanálů těmi svými, které pro potřeby stavby dodala. Podařilo se nám také ušetřit za skládkovné, protože jsme nemuseli nechat zlikvidovat všechen odstraňovaný materiál, ale část z něj dokáží opětovně využít hradecké technické služby,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

Stavba budovy ČSOB tedy může pokračovat. Hotova by měla být příští rok v červnu, nejdéle však na konci léta. Následně se začne stavět lávka přes Labe, která vyústí u Aldisu nedaleko plánované piazzety.

Stavba lávky u Aldisu, vyjde město na zhruba 133,7 milionu korun bez DPH. S firmou, která ji vybuduje se město chystá podepsat smlouvu během první poloviny tohoto měsíce. Hned jak se podepíše smlouva o dílo, bude moci být podána žádost o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu.

„Po vyhodnocení žádosti budeme mít potvrzenou maximální možnou částku dotace, ovšem již teď máme signály, že by mohla být v takové výši, abychom zvládli pokrýt více než polovinu celkových nákladů,“ říká náměstkyně primátora pro dotace Monika Štayrová.

Ohodnoť článek

Foto hradeckralove.org

Štítky Aldis, stavba, lávka, úspory, ČSOB, Hradec Králové, Československá obchodní banka, Kongresové centrum Aldis, dotace, EBEH Opatovice, a.s. v likvidaci, Jiří Bláha, Monika Štayrová, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradci Králové se podařilo ušetřit téměř čtvrt milionu korun při pracích v lokalitě Aldis  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.