Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stavba lávky přes Labe v lokalitě Aldis v Hradci Králové, započne až na podzim příštího roku

Lávka přes Labe u hradeckého Aldisu má od rady města zelenou. Schváleny jsou zadávací podmínky. Během dubna je ještě projedná zastupitelstvo. Letos se vybere firma, která lávku postaví. Samotná stavba by mohla začít až na podzim příštího roku.

Město vypíše výběrové řízení na zhotovitele stavby na jaře. Prozatím bude v lokalitě Aldis pracovat stavební firma na dokončení budovy ČSOB. Do konce prázdnin se ale ještě zbourá jedna ze dvou teras, která brání dostavbě budovy. Odstranění vyjde na 3,4 milionu korun bez DPH. Terasa by měla být zbourána do poloviny srpna.

„Je to už čtvrtý pokus o vysoutěžení zhotovitele na stavbu lávky přes Labe u Aldisu, poprvé se nám nikdo nepřihlásil a v dalších případech byla cena neúměrně vysoká. Aby se toto nestalo i napočtvrté, rozhodli jsme se předpokládanou cenu zatím nezveřejňovat,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města a investice Jiří Bláha. Realizace stavby je ale podmíněna žádostí o změnu stavby před jejím dokončením „V polovině března jsme podali tuto žádost se všemi přílohami na stavební úřad, což zároveň znamená, že jsme splnili termín, ke kterému jsme se zavázali v dodatku ke smlouvám s ČSOB. Do konce května pak musíme získat pravomocné rozhodnutí, poté bude možné v celém procesu plynule pokračovat,“ doplňuje náměstek Bláha. Výběrové řízení by  mohlo být vypsáno ke konci května nebo v průběhu června.

Se stavbou lávky bude moci vysoutěžená firma začít až na podzim příštího roku. „Nejdéle do 30. září 2021 bude na staveništi pracovat ČSOB, do té doby bude moci vysoutěžená stavební firma na lávku řešit objednávky stavebních prvků a další dodávky,“ vysvětluje náměstek Bláha. Pokračuje i stavba budovy ČSOB a plánované piazzety. „V rámci stavby lávky přes Labe mělo dojít ke zbourání dvou stávajících teras v lokalitě Aldis. Vzhledem k tomu, že jsme zatím stavbu lávky nezahájili, nedošlo ani k tomuto bourání. Jedna z teras brání dostavbě budovy ČSOB, z tohoto důvodu musí dojít k jejímu zbourání ještě před započetím stavby lávky,“ dodal náměstek Bláha.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hkcity

Štítky Lávka přes Labe, Hradec Králové, lokalita Aldis, stavba, ČSOB, povolení, lávka, Labe, podzim, Československá obchodní banka, Jiří Bláha, terasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba lávky přes Labe v lokalitě Aldis v Hradci Králové, započne až na podzim příštího roku  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.