Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec Králové bude mít nové bezpečnostní kamery

Kamerový systém v Hradci Králové by se letos mohl rozšířit o další tři kamery v lokalitě Centrál - Baťkovo náměstí. Stát budou zhruba milion korun. 450 tisíc korun zaplatí město, zbytek stát. Aktuálně je ve městě zhruba 85 kamer na 64 místech.

"Dlouhodobě v této lokalitě dochází k poškozování soukromého i městského majetku nepřizpůsobivými občany," uvedl dnes primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Právě v těchto lokalitách jsou často problémy s hokejovými a fotbalovými fanoušky, kteří z nádraží kolem Centrálu a přes Baťkovo nádraží míří na stadiony. "Při jejich přesunech dochází v některých případech k narušování veřejného pořádku a poškozování majetku. Rádi bychom rovněž měli možnost dohlédnout na bezpečnost lidí u podchodu a na frekventovaných zastávkách městské hromadné dopravy, které se v místě nacházejí," uvedl Hrabálek.

Radnice chce pokračovat také v projektu Asistent prevence kriminality (APK), který ve městě funguje šestým rokem. Město na tento projekt prevence kriminality bude žádat o dotaci. Z městské kasy na asistenty letos půjde 70 tisíc korun z celkových nákladů 570 tisíc korun. 

Asistenti jsou zaměstnanci obce, vedou je pověření strážníci. Jejich pravomocí je především komunikace s lidmi, kteří porušují předpisy a nechovají se řádně, nebo naopak potřebují radu nebo pomoc. Asistenti často pocházejí z řad Romů nebo nezaměstnaných lidí.

Hradec Králové patří dlouhodobě mezi města s nejnižší kriminalitou v republice.

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky ČR, správa, kriminalita, bezpečnost, Hradec Králové, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové bude mít nové bezpečnostní kamery  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.