Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Novém Bydžově zahájili recesisté plážovou sezonu

Na břehu řeky Cidliny mezi Novým Bydžovem a Humburky se dnes uskutečnil 20. ročník recesistické akce otevření pláže Járy Cimrmana a zahájení plážové sezony na Novobydžovsku. Do vody se odvážili čtyři muži a jedna žena ve stylovém oblečení, další zhruba stovka lidí přihlížela. Proti minulým ročníkům byla účast nižší, řekl ČTK pořadatel akce Mirek Tupec.

"Bylo zataženo a foukal vítr. Navíc kvůli informačnímu šumu některá média zveřejnila informaci, že se akce koná v Bydžově na koupališti. Nevím, kde to vzala," uvedl Tupec. Vloni přišlo na náplavku v Chlumci nad Cidlinou kolem dvou stovek lidí.

Voda podle něj měla čtyři až pět stupňů. "Byly to žiletky," hodnotí koupání pořadatel.

Letošní 20. ročník organizátoři označují jako tuplovaný. Stejná akce se totiž bude konat 18. ledna od 13:30 v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku.

Zahájení plážové sezony se koná každoročně na různých místech v okolí Nového Bydžova. V minulosti se uskutečnilo například ve Skřivanech, Měníku, Mlékosrbech nebo v Humburkách. Při některých ročnících si otužilci museli před vstupem do vody rozsekávat led.

Foto rej.cz

Štítky ČR, zábava, kondice, kuriozity, koupaliště, AUDIO, FOTO, Nový Bydžov, Jára Cimrman, Humburky, Cidlina, Chlumec nad Cidlinou, Týniště nad Orlicí, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V  Novém Bydžově zahájili recesisté plážovou sezonu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.