Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Parkoviště u hradecké nemocnice se nestihne včas, navíc se výrazně podraží

Provizorní parkoviště s 205 místy u Fakultní nemocnice v Hradci Králové bude stát téměř o čtvrtinu víc, než se předpokládalo, a zřejmě nebude hotové včas. Důvodem jsou dodatečné práce na zvýšení podloží parkoviště. Stavbu prodraží i náklady na odvoz a likvidaci stavebních materiálů, které se pod trávou na ploše parkoviště našly.

Původně mělo parkoviště stát 9,06 milionu korun bez DPH. Po dvou dodatcích ke smlouvě, které řeší dodatečné práce, se cena zvedla o 23 procent na 11,15 milionu korun bez daně.

Parkoviště by podle aktuální smlouvy mělo být hotové v únoru, ale podle Bláhy se termín možná o měsíc prodlouží. "O termínu dokončení se s dodavatelem budeme bavit. Vzhledem k vícepracím bych předpokládal, že termín bude prodloužen," řekl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha.

Parkoviště bude zpoplatněné. Provozovat jej budou městské technické služby nebo dopravní podnik, vyloučen není ani pronájem parkoviště fakultní nemocnici. "Nechceme, aby se z plochy stalo záchytné parkoviště pro lidi, kteří jezdí do Hradce za prací. Nechceme aby si si tam někdo mohl odparkovat vrak auta," uvedli představitelé radnice.

V areálu nemocnice parkuje 800 až 1000 aut a v lokalitě podle odhadu radnice chybějí stovky parkovacích míst. Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Kvůli nedostatku parkovacích míst lidé u nemocnice parkují i na místech, kde se parkovat nemá, například mezi stromy, na trávě a v blátě na levém břehu Labe. Podle radnice by se právě živelné parkování na kořenech stromů na břehu Labe mělo po vybudování provizorního parkoviště redukovat. Radnice má studii, jak lokalitu u nábřeží upravit, náklady na úpravy odhaduje na šest milionů korun.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, nemocnice, parkování, Hradec Králové, FOTO, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jiří Bláha, radnice, Labe, MILETA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u hradecké nemocnice se nestihne včas, navíc se výrazně podraží  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.