Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Potřebovali jsme si dokázat, že nejsme střeva, řekl Smoleňák po důležité výhře

Po pěti prohrách hokejový Hradec Králové konečně zabral. Ve 21. kole extraligy porazil doma Litvínov 6:2. Gólem a asistencí k tomu přispěl kapitán Radek Smoleňák. Hradečtí navíc po dlouhé době dali branku v první třetině, gól v přesilové hře a po více než měsíci vyhráli za tři body.

To se Hradci povedlo. V prvních dvou třetinách byl jednoznačně lepší a dostal se do čtyřgólového vedení. "Hráli jsme o dost lépe než v minulých zápasech, soupeř nám nejezdil tolik do přečíslení. Zase tam bylo teda asi pár věcí, za které bychom si měli dát pohlavek, ale dopadlo to dobře," hodnotil Smoleňák. "Šňůra porážek byla hodně dlouhá, potřebovali jsme si dokázat, že nejsme taková střeva, jak to výsledkově vypadá," dodal kapitán Hradce.

Jenže pak přišla série vyloučení a Litvínov se díky vyhlášeným střelcům Františku Lukešovi a Viktoru Hüblovi vrátil do hry. Náskok Mountfieldu stáhl na dvě branky. "Možná jsme byli překvapení, že jsme dali víc než dva góly. Je to o jen nás, udělali jsme zbytečné fauly. Tohle jsme prostě my. Když si nastavíme lépe hlavy, můžeme zápasy dohrát v klidu. Hlavní je, že jsme to zvládli," uvedl Smoleňák.

Po snížení se domácí moc dobře necítili. "Víme, že si to kolikrát dovedeme podělat sami. Litvínov měl hodně času a je to tým, který vám dá osm kousků, ani nevíte jak. Teď je hlavní, že jsme to zvládli, dali gól do prázdné a v pondělí se půjde zase s úsměvem do práce," oddechl si.

Těžký duely v Boleslavi a ve Varech

K vítězství dodal gól také on sám. A byla to dost nevšední záležitost. Hradec vedl po první třetině 1:0, do druhé šel s přesilovkou. Hned po buly se puk mírně nečekaně odrazil ke Smoleňákovi, jenž ujel na brankáře Davida Honzíka. "Spíš jsem obraně ušel," usmál se.

Smoleňák tak pomohl v pravý čas. Hradec opravdu potřeboval vyhrát a dvaatřicetiletý útočník má tým táhnout. "Už na začátku sezony jsem říkal, že se zodpovědnosti nezříkám. Když nám to úplně nejde, vím, že budu první na ráně. Žralo mě to. Na druhou stranu, nejsme tým o jednom hráči, s Litvínovem se góly rozložily, chytli jsme se tak nějak všichni," upozornil.

Mountfieldu teď půjde o to, aby zlepšení pokračovalo. Aby se nerozjela další černá doba. Zda se to povede, se uvidí už v úterý, kdy tým hraje v Mladé Boleslavi. "Máme teď do Vánoc zápasy, v nichž na nás většinou čekají soupeři někde kolem nás, takže přichází důležité období. Potřebovali jsme si spravit chuť," dodal Smoleňák.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 21. kolo, Hradec Králové, Litvínov, Smoleňák, FOTO, Radek Smoleňák, FC Hradec Králové, HC Verva Litvínov, FK Mladá Boleslav, střevo, Mountfield Hradec Králové, František Lukeš, Viktor Hübl, David Honzík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potřebovali jsme si dokázat, že nejsme střeva, řekl Smoleňák po důležité výhře  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.