Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci Králové vyroste objekt odlehčovací služby pro postižené

Město Hradec Králové vypsalo soutěž na dodavatele objektu takzvané odlehčovací služby pomáhající zdravotně handicapovaným a jejich rodinám. Objekt by měl mít 35 lůžek. Zájemci o zakázku mají nabídky městu podat do 9. prosince, vyplývá z podmínek soutěže. Předpokládanou cenu v zadávací dokumentaci město nezveřejnilo. Dříve radnice uváděla hodnotu investice na úrovni 120 milionů korun.

Pokud se městu podaří vybrat dodavatele, mohla by stavba začít příští rok. Samotná stavba by měla trvat 18 měsíců. Objekt odlehčovací služby město vybuduje v Honkově ulici na Pražském Předměstí. Vyroste na místě nevyužívaného objektu, který čeká demolice.

Odlehčovací služba bude na přechodnou dobu pomáhat lidem se sníženou soběstačností z důvodu věku, nemoci či jiného zdravotního postižení. "Chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil. Jde v podstatě o zařízení, které představuje čtyřiadvacetihodinovou pobytovou službu na přechodné období," uvedl náměstek primátora pro sociální věci Martin Hanousek (Změna pro Hradec).

Objekt bude bezbariérový a uzpůsoben také pro umístění trvale ležících klientů. Město připravuje výstavbu několik let. Podobné zařízení už je v Hradci Králové v nevyhovujících prostorech s menší kapacitou v panelovém domě v Jungmannově ulici.

Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, handicapovaní, Hradec Králové, FOTO, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vyroste objekt odlehčovací služby pro postižené  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.