Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilci napadli v Hradci taxikáře. Kopali mu do dveří auta a rozbili čelní sklo

Říká se, že alkohol je metlou lidstva. Rozhodně ale patří i k důvodům, kvůli kterým téměř každodenně vyjíždí hlídka městské policie v Hradci Králové. Opilce a jejich chování řeší téměř každý den.

O řidičský průkaz přijde muž, který sedl za volant svého vozidla pod vlivem alkoholu. Krátce před tím s ním hlídka řešila stížnost na hluk. Ve svém vozidle si pouštěl hlasitě hudbu, která obtěžovala občany. Při řešení přestupku strážníci zjistili, že popíjí i alkohol. Upozornili ho, že pod vlivem alkoholu nesmí řídit vozidlo. On slíbil, že určitě za volant nesedne. Tento slib mu vydržel pouze dvacet minut. Strážníci ho však spatřili řídit vozidlo jen o několik ulic dál. Dechová zkouška mu prokázala 2 promile alkoholu. K řešení byl předán přivolané hlídce Policie ČR.

Muži napadli taxikáře

Obavy z opilé skupinky zákazníků měl řidič vozidla TAXI. O pomoc proto požádal městskou policii. Při příjezdu strážníků bylo vidět, jak se zákazníci neurvale chovají k taxikáři, úmyslně mu bouchají dveřmi, a nakonec jeden z nich rozbijí i čelní sklo vozidla. Za přítomnosti strážníků se skupinka zklidnila. Vzhledem ke škodě, která přesáhne částku 5000 korun, byla na místo přivolána Policie ČR. Policisté si událost převzali k dořešení.

Potyčka cizinců u restaurace

K další potyčce došlo před restaurací v centru města. Zde se do sebe pustila skupinka cizinců. Přivolaní strážníci je od sebe odtrhli. Zjistili, že jeden z mužů to přehnal s alkoholem a vyřizuje si „účty“ se svými kamarády. Nedal si říct a stále se pokoušel napadat ostatní. Pro zklidnění mu musela být nasazena pouta. Opilý muž skončil na záchytce, ostatním bylo doporučeno odebrat se domů. Cizince si po vystřízlivění převzala k řešení Cizinecká policie PČR.

Brutální napadení mladíka 

Nepříjemnou situaci řešili strážníci u jednoho z nákupních center. Operačnímu pracovišti městské policie bylo oznámeno, že zde došlo k potyčce, při které byl velmi surovým způsobem napaden mladík. Přestože již ležel na zemi, útočník do něho stále kopal. Před příjezdem hlídky utekl. Zraněný mladík si stěžoval na bolest hlavy a rukou. Sdělil, že útočníka zná, chodí s ním do stejné školy, a nejedná se o první útok z jeho strany. Strážníci mu přivolali záchrannou službu. Záchranáři si mladíka převzali a převezli k ošetření do nemocnice. Všechny zjištěné informace byly předány Policii ČR. Ta bude událost řešit jako podezření ze spáchání trestného činu.

Autoři | Foto Městská policie HK

Štítky Městská policie, Hradec Králové, napadení, alkohol, obecní policie, Policie České republiky, Cizinecká policie

Opilci napadli v Hradci taxikáře. Kopali mu do dveří auta a rozbili čelní sklo  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.