Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladík byl napaden na hradeckém terminálu, dostal pár ran pěstí

Hradečtí strážníci řešili v uplynulých dnech pestrou směsici událostí. Vyjížděli ke zmatené ženě, napadanému mladíkovi, nebo ke krádeži v obchodním domě.

V okrajové části města byla v sobotu v brzkých ranních hodinách nalezena zmatená a dezorientovaná žena. Dle oznamovatelky se promoklá a prochladlá, žena, oblečená pouze do županu a pantoflí, dobývala do zaparkovaných vozidel. Nevěděla, kde je, jak se jmenuje a nevybavovala si ani telefonní číslo na někoho z rodiny.

Jediné, na co si vzpomněla je, že se nedávno přistěhovala. Strážníci ji zabalili do deky a posadili do služebního vozidla. Protože nebylo možné zjistit o koho jde, a zdravotně na tom také nebyla dobře, přivolali na místo záchrannou službu. Zdravotníci si ji převzali do péče.

V téměř stejný čas prověřovala další hlídka oznámení o napadení. Recepční jednoho z hradeckých hotelů oznámila na operační pracoviště, že se do hotelu dostavil mladík a žádal o přivolání hlídky. Uvedl, že byl napaden. Strážníci zjistili, že mladý muž se dostal na hradeckém terminálu do konfliktu s neznámým mužem.

Při útěku ztratil botu i peněženku

Nejdříve do sebe pouze vzájemně strkali, poté však dostal i několik ran do obličeje. Ve strachu proto rychle nastoupil do odjíždějícího autobusu. Při útěku ztratil botu, peníze i jízdenku na autobus. Hlídka ho poučila o dalším postupu a nabídla mu přivolání zdravotnické záchranné služby. Zároveň mu strážníci zajistili nocleh v azylovém domě a náhradní obuv. Muž poděkoval, lékaře odmítl a podání trestního oznámení si ještě promyslí.  

Na pobočku jedné z pojišťoven chodí opakovaně zmatený muž a dožaduje se nereálných a nesmyslných věcí. Oznamovatelka uvedla, že muž dnes žádá, aby k jeho jménu a příjmení na kartičce pojištěnce bylo připsáno jméno „Nožička“. Pokud mu pracovnice nevyhoví, je vulgární a sprostý. Hlas rozzlobeného muže byl slyšet i v telefonu. Před příjezdem hlídky však z pobočky stihl utéct. Strážníci ženy poučili, aby v případě jeho návratu okamžitě kontaktovaly tísňovou linku.

V sobotních odpoledních hodinách pak hlídka městské policie vyjížděla do obchodního domu, kde se dvojice žen pokusila odcizit zboží v hodnotě 2607 korun. Zaměstnanci bezpečnostní služby ženy zadrželi za pokladní zónou. Jak se ukázalo, potraviny chtěly pronést v kabelách, kapsách i rukávech. Protože se nejednalo o první krádež, byla jim uložena pokuta ve výši 2500 a 3500 korun.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Desingmag

Štítky Městská policie, Hradec Králové, napadení

Mladík byl napaden na hradeckém terminálu, dostal pár ran pěstí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.