Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Klobouk dolů! Dobrovolníci se vydali na Biřičku a sesbírali více než 200 kilogramů odpadků

Desítky dobrovolníků se o víkendu vydali na hradeckou Biřičku a společnými silami jí vrátili šmrnc, protože místo v mnoha ohledech připomínalo skládku. V rámci 13. ročníku podzimního úklidu areálu Biřička, posbírali dobrovolníci celkem 224 kilogramů odpadků!

Téměř 50 malým a velkým nadšencům se podařilo sesbírat za 3 hodiny těžko uvěřitelných 222 kg odpadu (38 kg plastů, 40 kg skla, 22 kg kovů, 122 kg směsi a 1 pneumatiku).

Skupina Trash Hero Hradec Králové je jedním z iniciátorů a dobrovolnící z jejich řad pomáhali i v projektu Uklidíme Česko. Před týdnem nadšenci ukllidili prostory na Plachtě. Bohužel, množství odpadků je v prostoru Plachty tak velké, že se na něj dobrovolníci ještě jednou vrátí. 

Trash Hero Trash je mezinárodní, dobrovolnický ekologický projekt, který vznikl v roce 2013 v Thajsku z popudu několika cestovatelů, např. Čecha Jana Bareše a Švýcara Romana Petera. Z lokálního projektu na ostrůvku Koh Lipe se vyvinulo celosvětové ekologické hnutí.

Autoři | Foto Trash Hero

Štítky Úklid, odpadky, Biřička, Hradec Králové, Trash Hero, odpad, projekt, Česko, Thajsko

Klobouk dolů! Dobrovolníci se vydali na Biřičku a sesbírali více než 200 kilogramů odpadků  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.