Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájemci se nehrnuli. Do tendru na fotbalový stadión se přihlásila jen jedna firma

Do soutěže na stavbu fotbalové arény v Hradci Králové dnes radnici přišla jedna nabídka. Nabídku nyní bude posuzovat hodnoticí komise. Potvrdil to dnes řekl mluvčí radnice Petr Vinklář. Město stavbu arény za asi 600 milionů korun na místě nevyhovujícího všesportovního stadionu připravuje přes 15 let. Nynější tendr, který byl vypsán 9. července, je třetí v pořadí.

Náměstek primátora pro investice Jiří Bláha připomněl, že k soutěži od potenciálních zájemců přišlo několik stovek dotazů. "Termín pro podání nabídek jsme museli dle zákona o veřejných zakázkách několikrát posunout. Nakonec přišla jediná nabídka," konstatoval Bláha. Termín pro podání nabídek vypršel dnes v 10:00. Původní první termín pro podání nabídek byl 15. srpna.

Loni město na stadion vypsalo dva tendry, ale oba zrušilo. Po zrušení posledního tendru loni v listopadu nechala nová vládnoucí koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec zpracovat dva posudky na posouzení projektu, ceny stavby a přepočet nosné konstrukce. Posudky podle Bláhy ukázaly podcenění finanční stránky a závažné nedostatky v dokumentaci. Dokumentaci projektant v rámci reklamace přepracoval.

Město posunulo tendr osmkrát

Kdyby se nynější třetí tendr podařilo městu dotáhnout do konce, mohla stavba podle představ radnice začít počátkem příštího roku, doba výstavby měla být 18 měsíců Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, který by měl po dobu stavby hrát jinde.

Předpokládanou cenu stadionu město pro soutěž odhadlo na 550 milionů korun bez DPH. Zastupitelstvo města jako maximální nepřekročitelnou hodnotu pro podání nabídek stanovilo 605 milionů korun bez DPH. V ceně byl zahrnut stadion se čtyřmi tribunami a trávníkem a podle radnice v ní bylo započítané i navýšení z titulu růstu cen stavebních prací v posledních letech. Peníze na stavbu si již město do rozpočtu na další roky vyčlenilo.

Stadion by měl být pro 10.000 diváků. Zachováno má zůstat typické osvětlení čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na podzim 2017 město nechalo zbořit západní tribunu, po níž zbyl jen hliněný val. Z nynějšího stadionu by měla zůstat pouze východní tribuna jako zázemí pro potřeby tréninkových hřišť.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, stadion, Hradec Králové, 2.VERZE, FOTO, radnice, soutěž, Jiří Bláha, ANO 2011, ODS, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci se nehrnuli. Do tendru na fotbalový stadión se přihlásila jen jedna firma  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.