Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Konec Hip Hop kempu v Hradci? Radnici to nijak nemrzí

Ve svých nejlepších časech na něj mířili desetitisícové davy z celé Evropy. Hudební festival Hip Hop kemp byl v Hradci Králové velmi populární, ale v posledních letech upadal. To o čem se šuškalo v posledních letech, se po konci letošního roku potvrdilo. Pořadatelé s festivalem v Hradci končí. Město nicméně konec tohoto významného festivalu nemrzí.

„Hip Hop Kemp byl akcí, která nebyla hradeckou veřejností zrovna vítána. A my na radnici, musím říct, jsme z ní také nebyli zrovna nadšeni," řekl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek pro hradecký rozhlas. Sám pořadatel akce Radek Maliník poukázal na špatné vztahy s městem i s policíí.

Město v počátcích festivalu investovalo do hudební akce každoročně částkou přesahující přes 200 tisíc korun, letos ale radnice přispěla jen 25 tisíc. Festivalu, který se v Hradci konal od roku 2002 v posledních letech rapidně klesla návštěvnost. Z loňských 12000 tisíc na letošních necelých 6 tisíc. 

Policie v posledních letech považovala festival za velmi rizikový, především z pohledu drogových deliktů. I proto byli během akce povoláni stovky policistů, což se Maliníkovi vůbec nelíbilo. Považoval to za buzeraci ze strany policiie avšak ta si za svým postupem stála. P

Vždyť i přes letošní mnohonásobně menší účast než loni, zjistila policie víc drogových přestupků. Téma drogy jsou tím hlavním palčivým tématem, který město a polici a na druhé straně pořadatelé v kontextu Hip Hop Kempu rozdělovalo.

Teď už je ale jisté, že festival v příštím roce v Hradci Králové pokračovat nebude. Kam se přesune? To zatím Maliník neoznámil. Je ale možné, že se Hip Hop kemp přesune i do zahraničí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, festival, Hip Hop Kemp, Evropa, hip hop, Alexandr Hrabálek, hudební festival

Konec Hip Hop kempu v Hradci? Radnici to nijak nemrzí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.