Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradečáci se zapojili do úklidu Česka. Poděkování si zaslouží i muž s vážnou nemocí

Slunečná sobota na východě Čech patřila, stejně jako po celé republice, úklidu odpadků na vybraných místech. Pod Bílou věží se o to postarala i organizace Trash Hero, jenž se vrhla na lokalitu Na Plachtě, kde se do úklidu zapojilo několik generací. Pomoct přišel třeba také pán trpící vážnou nemocí, jenž chtěl taktéž přiložit ruku k čistější přírodě Česka!

"Na sobotní den připadal celosvětový úklidový den World Cleanup Day, v Česku známý jakožto "Ukliďme Česko". Pochopitelně jsme nemohli chybět a vybrali jsme si přírodní památku Na Plachtě v blízkosti supermarketu Lidl. Co se týče osazenstva, tak se nás tentokrát sešlo 17 dobrovolníků, z toho 4 byly děti," píše organizace Trash Hero Hradec Králové na svém Facebooku s tím, že nejmladšímu uklízeči bylo teprve 5 měsíců a nejstaršímu 64 let. 

Velkou poklonu si zaslouží pán v invalidním důchodu, trpící Parkinsonovou chorobou, jenž se také zapojil do úklidu. "Neváhal a dokud mu síly stačily, tak chodil a pomáhal. Klobouk dolů," píše organizace, která se na Plachtu vrátí ještě tento rok, protože se tam nachází stále velké množství odpadu, a uklízet bude společně s ochránci přírody: Českým svazem ochránců přírody JARO - ochranářskou skupinou.

Štítky Ukliďme Česko, Trash Hero, Na Plachtě, Česko, úklid, Lidl, Facebook, Český svaz ochránců přírody, Hradec Králové, nemoc

Hradečáci se zapojili do úklidu Česka. Poděkování si zaslouží i muž s vážnou nemocí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.