Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slavnosti královny Elišky vrcholí dnešním celodenním programem v centru Hradce

Každoroční a velice oblíbená kulturní akce nejen u občanů z Hradce Králové, Slavnosti královny Elišky, se v letošním roce blíží ke svému vrcholu. Dvoudenní program dnes nabízí svou větší část, a to už od dopoledních hodin. Velkolepé zakončení v podobě ohňové show a závěrečného ohňostroje, je naplánováno po půl deváté večerní.

Velké náměstí se úderem desáté hodiny otevřelo se svým středověkým tržištěm, kde hraje historická hudba, k vidění je zde ukázka historických řemesel a v neposlední řadě rytířská vystoupení. Žižkovy sady zase od dopoledne nabízí třeba netradiční hry pro malé i velké, nebo je zde k nahlédnutí rytířské ležení. Lidově-řemeslný jarmark je pak k vidění a stojí za návštěvu na Malém náměstí, a to od desáté hodiny dopolední až do osmé večerní.

Každoročním zakončením slavnostní je atraktivní večerní program přímo na Velkém náměstí. Kromě koncertu kapely Arcus, který startuje v 19:30, bude na programu od 20:40 ohňová show IN FLAMENUS, o čtvrt hodiny později se rozloučí královna s městem, na což naváže slavnostní ohňostroj, jenž celou akci, která se ve městě koná každým zářím už od roku 2002, pro letošek ukončí.

Autoři | Foto slavnostikralovnyelisky.cz

Štítky Hradec Králové, Slavnosti královny Elišky, ARCUS, Velké náměstí

Slavnosti královny Elišky vrcholí dnešním celodenním programem v centru Hradce  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.