Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koupání na Marokánce je zakázáno. Navíc je tu špatná voda

Lidé se i přes zákaz jezdí koupat na Marokánku. Městské lesy, které lokalitu spravují, ale upozorňují, že voda vůbec není vhodná ke koupání, a navíc je do lokality zakázaný vstup.

Vodní plocha v dobývacím prostoru Marokánka nedaleko Bělče a Krňovic v městských lesích není určena ke koupání. „Voda sice vypadá hezky, ale může způsobit vážné kožní problémy,“ uvedla Aneta Bůžková z Městských lesů Hradec Králové, společnosti, která se o lesy v majetku města stará.

Na Marokánce také není žádný plavčík ani žádná jiná pomoc. „To by měly mít na zřeteli především maminky s malými dětmi, protože voda je zde hluboká,“ dodala Bůžková. 

Navíc, lidé by do prostoru písníku Marokánka neměli vůbec chodit či jezdit auty, jedná se totiž o dobývací prostor, v němž nyní probíhají rekultivační práce. Vstup je tam tedy zakázán, stejně jako příjezd auty či motocykly, protože zákaz vjezdu motorových vozidel platí pro všechny lesní cesty přímo ze zákona.

Autoři | Foto Město HK

Štítky marokánka, koupání, zákaz, les, Hradec Králové, Bělč, Krňovice

Koupání na Marokánce je zakázáno. Navíc je tu špatná voda  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.