Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Karatisté budou v Hradci bojovat o zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Když se v Hradci sportuje, tak pořádně. A očividně to platí i o karate. V červenci se zde totiž uskuteční Mistrovství světa organizace SKIF. A bojovat se bude nejen o tituly ale i o zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Nejlepší karatisté ze všech koutů světa se sejdou v Hradci Králové ve dnech 19. až 21. července. V rámci několikadenního mistrovství proběhnou i ukázky bojových zbraní a nebude chybět ani přehlídka japonské kultury nebo umění.

Vedle toho se ale účastníci pokusí o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. A to přesně v sobotu 20. července v 15 hodin při slavnostním nástupu. Tehdy totiž všichni účastníci naráz budou cvičit sestavu kata Heian Shodan, která v překladu znamená klid a mír. A právě tím by měl být splněný rekord. 

Tuto sestavu by v jeden čas v Hradci cvičit až dva tisíce lidí. Cílem je mimo jiné podpořit myšlenku světového míru. Samozřejmě je toho na programu mnohem více, závodit se bude ve více než sedmdesáti kategoriích. Pokud vás karate zajímá, určitě se sem přijďte podívat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, karate, Guinnessova kniha rekordů, Sotsyalistishe Kinder Farband

Karatisté budou v Hradci bojovat o zápis do Guinnessovy knihy rekordů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.