Počasí dnes30 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hradecký Stříbrný rybník opět po roce dobývají sinice

Voda ke koupání v Královéhradeckém kraji je v pořádku s výjimkou Stříbrného rybníku v Hradci Králové. Ve vodě Stříbrného rybníku je zvýšený obsah sinic a lidé by se po koupání měli osprchovat čistou vodou.

Podle posledních rozborů je voda v pořádku a bez omezení koupání na přírodních koupalištích v Dolcích u Trutnova a ve Vejsplachách u Vrchlabí, na nádržích v Janovičkách a v Teplicích nad Metují na Náchodsku. Bez závad je voda i v koupalištích ve Dvoře Králové nad Labem, v Mladých Bukách na Trutnovsku a na koupališti Wake Park v Hradci Králové – Plačicích.

"Na všech umělých koupalištích v kraji je voda ke koupání vyhovující," dodala mluvčí Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje Veronika Krejčí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jwebových stránkách. Jinde není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí. Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Stříbrný rybník opět po roce dobývají sinice  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.