Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradec Králové zdraží vstupné do akvacentra a bazénu až o deset procent

Hradec Králové ledna zdraží vstupné do krytého plaveckého bazénu a akvacentra přibližně o pět až deset procent. Důvodem zdražení je růst cen tepla, elektřiny, vody a dalších nákladů.

Jedna hodina plavání v bazénu pro dospělého zdraží na 100 korun z 95 Kč. Vstup do akvacentra s vodními atrakcemi a současně do bazénu bude za 165 korun za hodinu místo dosavadních 160 korun. Zvýší se i vstupné do wellness studia na letním koupališti Flošna. 

Náměstek primátorky Pavel Vrbický nevylučuje, že v lednu či v únoru půjdou ceny ještě nahoru, protože zdražení tepla pro příští rok bude vyšší, než město předpokládalo. Růst cen tepla od městské společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové bude od ledna o 27 procent na 815 korun za gigajoule včetně DPH. Důvodem zdražení tepla je zvýšení cen od Elektráren Opatovice, od nichž městská firma teplo kupuje.

Výhodnější bude nadále placení vstupného do bazénu a akvacentra takzvanými čipovými hodinkami. Dosud návštěvník při platbě čipovými hodinkami platí za 60 minut v plaveckém bazénu 72 korun, od ledna zaplatí 79 korun. V akvacentru a bazénu bude prvních 60 minut za 108 korun místo nynějších 100 korun. Po hodině pobytu majitelé čipových hodinek hradí vstupné po minutách. Cena každé další minuty při platbě čipovými hodinkami zůstane v bazénu na 72 haléřích a v akvacentru na 1,35 koruny.

Wellness studio na koupališti Flošna má otevřeno celoročně a nabízí několik druhů saun, aromakabinu, parní kabinu, solária, masáže či relaxační bazén. Hodinový vstup bude od ledna začínat na 210 korunách místo dosavadních 195 korun. Celodenní vstupné při platbě čipovými hodinkami zdraží na 489 korun z 419 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, správa, rekreace, kondice, ceny, peníze, Hradec Králové, 2024

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zdraží vstupné do akvacentra a bazénu až o deset procent  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.