Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradec nahradí některé zastaralé kamery novými, přibyde jedna u stadionu

V centru Hradce Králové budou některé i desítky let staré kamery nahrazeny novějšími. Další investicí bude nový kamerový bod u zimního stadionu.

Kvalitnější záznamy i efektivnější dohled nad dodržováním veřejného pořádku bude mít nyní Městská policie Hradec Králové díky obnově tří kamerových bodů za téměř 260 tisíc korun. Půjde o kamery na rohu ulic V Kopečku a Rokitanského, ale také na Masarykově a Ulrichově náměstí. Nově přibude kamerový bod u zimního stadionu za přibližně 40 tisíc korun. Městská policie je uhradí z prostředků uspořených na běžných výdajích pro letošní rok. Převod financí odsouhlasila na svém včerejším zasedání rada města.

„Městský kamerový systém je budován postupně, což v sobě obnáší fakt, že také zařízení jednotlivých kamerových bodů postupně zastarává, a to jak co do kamerové techniky, tak co do jejich připojení, tedy kvality přenosu dat, “ vysvětluje Martin Žďárský , ředitel Městské policie Hradec Králové, která kamerový systém provozuje.

Kamerový bod na rohu ulic V Kopečku a Rokitanského je z roku 2007, kamera na Masarykově náměstí byla instalována v roce 2004 a na Ulrichově náměstí v roce 1999.  „Tyto kamerové body může nyní městská policie připojit kvalitnějším přenosem dat, navíc bez pravidelných nákladů. V souvislosti s uvedeným zvýšením kapacity přenosu dat je zcela na místě obměnit i záznamovou techniku, tedy kamery, jimiž jsou tyto kamerové body osazeny. To umožní efektivnější dohled nad dodržováním veřejného pořádku v daných lokalitách i kvalitnější, a tedy lépe využitelný záznam případných deliktů či jiných mimořádných událostí,“ dodává ředitel Žďárský. Obnova kamerových bodů vyjde na přibližně 260 tisíc korun.

Kromě obměny stávajících kamer ale plánuje městská policie osadit novou kamerou za zhruba 40 tisíc korun lokalitu u zimního stadionu. Díky uspořeným finančním prostředkům je městská policie schopna uhradit tyto výdaje z vlastního rozpočtu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, stadion, Masarykovo náměstí, kamerový systém, kamera, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec nahradí některé zastaralé kamery novými, přibyde jedna u stadionu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.