Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vary vyhrály na hradeckém ledě podle Martince zaslouženě

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v utkání 7. kola extraligy v Hradci Králové 4:2 a v tabulce se dostali před svého dnešního soupeře. Tým Mountfieldu prohrál na domácí půdě potřetí v řadě a vůbec poprvé v ročníku nebodoval.

Karlovarští neměli ze hry v první třetině prakticky nic, přesto šli v jejím závěru do vedení. Po Okuliarově chybě ujel Beránek a navzdory faulu zakončil mezi betony Kiviaha. Domácí přetavili velkou střeleckou dominanci (18:2) jen v hrstku šancí, bezchybný Frodl si poradil s ranami obránců Marcela i Pavelky.

Před sirénou ho nepřekonal ani Tamáši po kombinaci v přesilové hře, po přestávce naopak Kiviaho vychytal v přečíslení Kofroně. Královéhradečtí upadali do herní nepohody, vůbec jim nepomáhali ani další početní výhody, až tu čtvrtou přetavili ve srovnání skóre. Díky Okuliarově cloně se v české extralize poprvé trefil kanadský útočník Jasper.

Obrat ve skóre zařídil zkraje třetí třetiny Pilař, jenž po výjezdu s pukem před branku uspěl díky důrazu. Jergl mohl zvýšit na 3:1, v přečíslení ale trefil kotouč špatně a na druhé straně vyrovnal rovněž prvním soutěžním gólem Fin Kangasniemi. Podobně litovali domácí nevyužitého přečíslení Pavlíka s Pilařem ve vlastním oslabení.

Po skončení přesilovky totiž Kiviaho neviděl na střelu obránce Havlína, který šest minut před koncem třetí třetiny rozhodl o vítězství hráčů Energie. Karlovarský obránce po Pilařově faulu vysokou holí zápas nedohrál, alespoň tak však zařídil hostům klidný závěr v dlouhé přesilovce. Tu ještě zhodnotil po odvolání domácího brankáře Hladonik.

"Přestože jsme dostali gól v naší přesilovce, celá první třetina od nás byla velmi dobrá. Bohužel jsme nedokázali skórovat a navíc přišli o prvního centra. Později se nám sice podařilo skóre zvrátit, ale v zápase jsme neměli potřebnou energii, abychom Vary porazili. Bohužel jsme navíc dělali hloupé fauly, což rozhodlo o výsledku. Vary vyhrály zaslouženě," tak to viděl hradecký trenér Tomáš Martinec.

Jeho protějšek byl za tři body rád. "Pro vývoj utkání bylo důležité, že jsme ustáli první třetinu s převahou domácích a z brejku se dostali do vedení. Navíc jsme z úvodních přesilových her soupeře neinkasovali a drželi se v zápase. I když soupeř skóre otočil, klíčové bylo, že jsme rychle vyrovnali a poté dali střelou od modré čáry vítězný gól. Vážíme si toho, že jsme jako první porazili Hradec za tři body, " uvedl po zápase karlovarský Václav Eismann.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HCHK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 7. kolo, Hradec Králové, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary vyhrály na hradeckém ledě podle Martince zaslouženě  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.