Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradeckým Kopečkem neprojedou auta ještě dva měsíce

Celkem nervózní už začínají být někteří obyvatelé, podnikatelé a turisté v centru Hradce Králové. Teplofikace tam na několik měsíců změnila dopravní režim a uzavřela některé ulice. Lidé musí být trpěliví ještě dva měsíce.

Teplofikace historického centra města, kterou provádí městská společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové, se chýlí k závěru. Akce bude ukončena šestou etapou 24. listopadu. Práce na obnově vodovodu a kanalizace v okolí ulice V Kopečku budou probíhat i nadále a hotovy budou na konci dubna příštího roku. S prvním prosincovým dnem se ale doprava do ulice V Kopečku vrátí.

Přípojky a prodloužení teplovodu zajistí odběratelům v historickém jádru města vyšší nezávislost na dodávkách plynu a levnější dálkové teplo. „V letošním roce se tak bude jednat například o odběrné místo Klicperova divadla, budovy historické radnice, bývalé knihovny a další objekty soukromých odběratelů,“ říká ředitel tepelného hospodářství Jiří Seidler. Teplo bude do nově připojených míst proudit z opatovické elektrárny.

Zároveň s tepelným hospodářstvím se pustila do prací také společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové. Od křižovatky ulic Československé armády a V Kopečku obnoví veřejný vodovod a kanalizaci, které jsou za hranicí své životnosti. V letošním roce bude ukončena pokládka kanalizace na začátku Rokitanského ulice. Práce skončí nejpozději 30. listopadu. Od prosince bude ulice V Kopečku z Velkého náměstí plně průjezdná.

Se začátkem března bude stavba kanalizace pokračovat přes náměstíčko V Kopečku až na hranici Velkého náměstí. Z Velkého náměstí bude provoz veden přes Rokitanského ulici do ulice V Kopečku. Na vodovodu začnou práce 2. října u domu čp. 79. Ještě letos budou končit na hranici Rokitanského ulice a v úzké uličce směrem k Zieglerově a Tomkově. V příštím roce bude stavba pokračovat až na hranici Velkého náměstí. „V průběhu výstavby budou nemovitosti zásobeny pitnou vodou z provizorního vodovodního řadu,“ uvedl technicko-provozní náměstek VAK Pavel Loskot.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, V Kopečku, ulice, teplofikace, prosinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckým Kopečkem neprojedou auta ještě dva měsíce  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.