Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecká Flošna zlepší zázemí pro děti a rodiče

Na letním koupališti Flošna v Hradci Králové není teď skoro ani noha, ale to neznamená, že se nic nechystá. Naopak. Budou změny, které potěší děti i rodiče. Zkrátka Flošna bude ještě víc baby friendly.

Správa nemovitostí Hradec Králové, která se stará o koupaliště Flošna, připravuje další plány pro nadcházející sezónu. Novinkou bude obnova a rozšíření zastínění u dětského bazénu, přibydou také herní prvky pro děti na hřištích, lavičky i místo pro stolní tenis. Rada města na svém včerejším zasedání schválila vypsání výběrového řízení na zhotovitele těchto prací, které by měly skončit nejpozději koncem dubna příštího roku.

Celá tato obnova bude spočívat v přeměně dvou částí letního koupaliště Flošna, což ocení především rodiče s dětmi. Velmi oblíbenou částí je pro rodiče zastíněný prostor u dětského bazénku. Právě kvůli oblibě dojde k jeho rozšíření a výměně některých částí konstrukce za nové. Nový prostor tak bude dvakrát větší, než na co byli návštěvníci koupaliště doposud zvyklí,“ říká náměstek primátora pro oblast správy majetku města Pavel Marek. Na koupališti se promění také stávající dětské hřiště. Herní prvky budou rozšířeny a přesunuty do prostoru mezi restaurací a hřištěm pro plážový volejbal. „Tuto lokalitu jsme vybrali i z toho důvodu, aby mohlo hřiště fungovat po celý rok a nejen v době letní sezóny,“ upřesňuje náměstek Marek. Na přesunutém hřišti budou děti čekat nové kolotoče a houpačky. Dojde také na úpravu plochy pro umístění stolu na stolní tenis a v lokalitě přibydou i nové lavičky.

Rada města na svém včerejším zasedání schválila vypsání výběrového řízení na zhotovitele těchto změn. „Vysoutěženo bychom chtěli mít do konce tohoto roku. Poté bude záležet na domluvě s budoucím zhotovitelem, kdy práce začnou. Nestanovili jsme přesný termín zahájení, ale naše podmínka byla, aby práce skončily nejpozději na konci dubna. Rádi bychom začali novou sezónu s chystanými novinkami,“ uvádí vedoucí letního koupaliště Flošna Jan Konvalinka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hradeckralove.org

Štítky Flošna, děti, koupaliště, Hradec Králové, Pavel Marek, Jan Konvalinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tera Ivan

taky by bylo dobré udělat něco se vstupem do velkého bazénu. Je dost lidí, kteří se po žebříku do a z bazénu nedostanou a chodí přes perličkové lůžko. Pro starší či méně pohyblivé lidi by tam mohla být i nějaká opora (zábradlí, pevný sloupek...), který by usnadnil vylézání. Vím, že pro postižené je možné přistavit "výtah", ale pro někoho to je ponižující. Je mi jasné, že pořízení běžných schodů by bylo dost náročné, ale ta opora by mohla být realizovatelná.

Čtvrtek, 6. října 2022, 14:06Odpovědět

Hradecká Flošna zlepší zázemí pro děti a rodiče  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.