Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vedení Hradce obnovilo vítání občánků

Tradiční vítání občánků, které přerušila epidemie koronaviru, v Hradci Králové po pauze opět pokračuje. Pro děti narozené v roce 2021 bude probíhat stejně jako v minulých letech formou malého představení v Divadle Drak. První termíny proběhnou už příští týden.

„Slavnostní vítání občánků probírá formou krátkého divadelního představení v Divadle Drak. Noví občánci dostávají od města stříbrnou pamětní medaili, originální domovský list, volnou vstupenku do Divadla Drak a set Bookstart – S knížkou do života. Pro děti narozené v letošním roce máme během prázdnin k dispozici osm termínů. Pokud budou mít rodiče zájem se akce zúčastnit, je potřeba vždy kontaktovat matriku magistrátu města nebo zaslat e-mail,“ vysvětluje náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová (ANO). Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt.

Děti narozené v roce 2020 a koncem roku 2019, kterým vládní protiepidemická opatření neumožnila zúčastnit se těchto obřadů, mají připravený speciální program ve spolupráci s Knihovnou města Hradec Králové. Mohou se zúčastnit ukázky činnosti Klubíku Rybička pro nejmenší děti a jejich rodiče. „Program bude knihovna připravovat vždy v pátek od 10 a od 11 hodin dopoledne v přízemí ve víceúčelovém sále hlavní budovy ve Wonkově ulici. Na program je potřeba se registrovat, a to opět na matrice magistrátu,“ doplňuje vedoucí odboru kultury Aleš Mokren.

V rámci zhruba třicetiminutového programu bude pro rodiče s dětmi připravené malé divadélko, písničky nebo pohybové aktivity. Na setkání dostanou občánci stejné dárky jako při standardním vítání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hradec Králové

Štítky vítání občánků, Hradec Králové, děti, rodiče, Divadlo Drak, pandemie covidu-19, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Hradce obnovilo vítání občánků  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.