Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradec získal stomilionovou dotaci na lávku u Aldisu

Stavba lávky přes Labe u hradeckého kongresového centra Aldis má začít za pár měsíců. Městu se na její stavbu podařilo získat více než stomilionovou dotaci z Evropské unie. Celková cena lávky je 133,7 milionu korun bez DPH.

Město Hradec Králové získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu, přes který se rozdělují peníze poskytnuté z evropských fondů.

„Dle vydaného rozhodnutí o poskytnutí dotace můžeme na stavbu lávky získat dotaci v celkové výši téměř 102,7 milionu korun včetně DPH. Jedná se o nejvyšší možnou částku, kterou jsme vzhledem k dotačním podmínkám a podané žádosti mohli získat,“ říká náměstkyně primátora pro oblast městských dotací Monika Štayrová (ANO). Město díky dotaci zvládne pokrýt přibližně dvě třetiny celkových nákladů.

Se zahájením stavby lávky přes Labe město počítalo v říjnu letošního roku. Radnice ale nyní předpokládá, že by stavební práce mohly začít už o pár týdnů dříve. „Budova banky ČSOB, na jejíž dokončení bude lávka navazovat, bude v srpnu uvedena do provozu. Se stavbou lávky bychom tedy mohli začít po prázdninách,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). První chodci nebo cyklisté by se po nové lávce mohli na druhý břeh Labe dostat už začátkem roku 2023.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Linkprojekt

Štítky lávka, Labe, Aldis, investice, Hradec Králové, ČSOB, dotace, Kongresové centrum Aldis, Evropská unie, Monika Štayrová, ANO 2011, Československá obchodní banka, Jiří Bláha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec získal stomilionovou dotaci na lávku u Aldisu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.