Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Lidí na koupališti Flošna je stále málo, návštěvníky odrazuje nutné testování. Roušky nejsou potřeba

Návštěvníků koupaliště Flošna je i přes horké počasí posledních dnů stále málo. Počet osob uvnitř areálu se ani zdaleka nepřiblíží maximální kapacitě, přestože ta je kvůli koronaviru omezená na polovinu. Případné návštěvníky odrazují podmínky pro vstup.

Negativní test na koronavirus, očkování nebo prodělaný covid v posledních měsících – podmínky ke vstupu na koupaliště jsou stejné jako pro návštěvu restaurace. Jenže zatímco v restauracích provádí kontrolu namátkově Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje, na koupaliště vás bez splnění daných podmínek nepustí. A to řadu návštěvníků odrazuje.

„Provozovateli se nařizuje u osoby při vstupu do prostor splnění podmínek kontrolovat a osobě se nařizuje mu splnění podmínek prokázat; v případě, že osoba splnění podmínek neprokáže, je provozovatel povinen takovou osobu do uvedených prostor nevpustit,“ uvádí ministerstvo zdravotnictví.

„Od otevření koupaliště letos přišlo zhruba pět tisíc lidí. Včera dorazilo přibližně pět set. Návštěvníků je ve srovnání s předchozími lety málo, odrazuje je podmínka testování,“ říká vedoucí koupaliště Flošna Jan Konvalinka. Aktuální kapacita v souvislosti s protikoronavirovými opatřeními je přitom 900 osob, což je polovina standardní kapacity.

Minulý týden přitom došlo k rozvolnění podmínek ke vstupu na koupaliště. Původně totiž musel být provedený test na koronavirus pouze z certifikované laboratoře, test od zaměstnavatele nebo ze školy nestačil. „Jsme jako na telefonní ústředně. Lidé volají, jaké jsou podmínky, a když se je dozvědí, řeknou, že návštěvu odloží, až se opatření rozvolní,“ uvedl na začátku června Konvalinka. Nyní už ke vstupu návštěvníkům postačí test z práce nebo ze školy. Otestovat se dokonce mohou dokonce přímo u vstupu na koupaliště, čehož denně využije zhruba desítka lidí.

Pokud návštěvníci splní některou z podmínek pro vstup do areálu, uvnitř už žádná speciální opatření dodržovat nemusí. „Jediné, co platí, je omezená kapacita na polovinu a dodržování rozestupů minimálně dva metry jako všude jinde. Žádné roušky a respirátory nejsou potřeba,“ dodává Konvalinka. V loňském roce totiž platila povinnost nosit roušky i na venkovních koupalištích, lidé si je mohli sundat jen do vody nebo při pobytu na lehátku. To už letos neplatí.

Koupaliště Flošna také prodloužilo otevírací dobu, otevřeno je od 9 do 20 hodin. Voda v bazénech je vyhřívaná na 26 stupňů Celsia. Otevřené jsou také všechny skluzavky a tobogány, jejichž použití je v ceně vstupného. Vstupné zůstává stejné jako loni – pro dospělého na celý den 150 korun, při platbě čipovými hodinkami 125 korun.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa nemovitostí HK

Štítky koupaliště, Flošna, Hradec Králové, bazén, testování, koronavirus, roušky, rouška, COVID-19, Jan Konvalinka, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidí na koupališti Flošna je stále málo, návštěvníky odrazuje nutné testování. Roušky nejsou potřeba  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.