Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prvoligoví hradečtí Votroci mají nového kouče. Frťalu vystřídal Koubek

V první fotbalové lize povede fotbalisty Hradce Králové dvaašedesátiletý Miroslav Koubek. Na trenérském postu vystřídal Zdenka Frťalu, který po postupu skončil z rodinných důvodů. Spolu s ním odchází i asistent trenéra Ondřej Prášil. Koubek povede A tým s asistenty Stanislavem Hejkalem a Adrianem Rolkem.

Ke klubovému trénování se vrací Miroslav Koubek po více než čtyřech letech. Naposledy byl koučem Bohemians 1905. U Klokanů skončil v dubnu roku 2017. Do září 2018 figuroval jako asistent Karla Jarolíma u české reprezentace.

Koubek, který je bývalým brankářem, získal v roce 2015 mistrovský titul s Plzní. Následně vedl Slavii, Mladou Boleslav, Ostravu a Kladno. V první lize odehrál 192 zápasů. Jeho nynějšími asistenty u Votroků budou Stanislav Hejkal a Adrian Rolko.

„Pokud se klub rozhodl pro variantu zkušený trenér a padlo to na mě, tak je to samozřejmě pro mě velká pocta, se kterou jsem ani nepočítal. Velmi si jí vážím a je to pro mě veliká výzva," sdělil Koubek pro klubovou televizi.

Pražský rodák měl, podle svých slov, pauzu dva a půl roku. Fotbal ale sledoval. V kontaktu byl především s vrcholovým ligovým fotbalem. Jeho pozornosti neunikla ani druhá liga.  

Cílem fotbalového Hradce bylo najít kouče, který zažil velké zápasy i náročná období. „U Miroslava Koubka je dobrý předpoklad, že ustojí neobvyklou situaci, v níž přebírá mužstvo, které právě postoupilo," řekl sportovní ředitel Votroků Jiří Sabou.

Ohodnoť článek

Foto FC Hradec Králové

Štítky Miroslav Koubek, FC Hradec Králové, Votroci, první liga, trenér, Stanislav Hejkal, Ondřej Prášil, Česká fotbalová reprezentace, Bohemians 1905, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Karel Jarolím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligoví hradečtí Votroci mají nového kouče. Frťalu vystřídal Koubek  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.