Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letošní Divadlo evropských regionů a Open Air program budeme moci sledovat z auta

Královéhradecký festival Divadlo evropských regionů a Open Air program budou letos jinak. A to do slova. Organizátoři nabídnou divákům od 26. do 28. června alternativní program. Mimořádný ročník festivalu nese název “Letos jinak“. Uskuteční se na parkovišti Flošna a v letním kině Širák.

„Divadlo evropských regionů jsme museli zrušit, protože nejenom že nebylo možné pozvat účastníky ze zahraničí, ale byla i řada opatření. Nám to bylo líto, a tak jsme chtěli festival nějakým způsobem připomenout,“ říká ředitelka Klicperova divadla Eva Mikulková. Organizátoři se nechali inspirovat jedním projektem a festival bude mít díky tomu formu drive-in divadla.

Řeší se vše ze dne na den. ,,V Letním kině Širák by byla dopolední představení pro děti, večer bychom začínali v 18 hodin. Šlo by o 3 bloky představení každý den,“ dodává Mikulková. Organizátoři se snažili, aby byla pestrost programu stejná jako v minulých letech. „Vzhledem k tomu, že to není festival takový na který jsme zvyklí, nazvali jsme ho Letos jinak,“ doplňuje Mikulková.

Podle ředitele Divadla Drak Tomáše Jarkovského, přinesla tato situace možnost uspořádat takovýto jedinečný druh zážitku, který se pravděpodobně už nikdy nebude opakovat. „ Nám to přijde jako vzácná příležitost, kterou by byla škoda promarnit. Snažíme se toho základního ducha festivalu promítnout i do programu. Jsou tam tradiční hosté. Přizvali jsme i hradeckou Filharmonii a bude tu i projekce od Bia Centrál. Diváci uvidí přes 20 představení, včetně koncertů a jiných akcí.

Formou drive-in divadla, tedy sledování představení z aut, bude umožněno na parkovišti Flošna pro 50 vozidel. Na podiu bude velkoplošná obrazovka a zvuk bude přenášen do autorádií zaparkovaných aut přes konkrétní frekvenci.

„Na tyto produkce si místo vstupenky budou diváci kupovat parkovací místo a cena bude nezávislá na počtu pasažérů v jednotlivých automobilech," uvedli organizátoři. Předprodej vstupenek do letního kina Širák a parkovacích míst u Flošny bude zahájen tento pátek v 10:00 v předprodeji Kliceprova divadla a na webu.

Nucenou dvouměsíční pauzu kvůli koronaviru obě hradecká divadla citelně postihla. Klicperovo divadlo odhaduje ztráty na tržbách na 7,5 milionu korun. Divadlo Drak přes dva miliony korun.   

Ohodnoť článek

Štítky Divadlo evropských regionů, Open Air program, Hradec Králové, drive-in, program, letní kino Širák, festival, divadlo, představení, letní kino, Klicperovo divadlo, Divadlo Drak, Tomáš Jarkovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní Divadlo evropských regionů a Open Air program budeme moci sledovat z auta  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.