Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dvůr Králové zvažuje odkup areálu autobusáku, nabídka je nyní o 3 miliony nižší

Město Dvůr Králové zvažuje odkup areálu autobusáku. Zdejší plochy by mohl využít třeba na výstavbu parkoviště nebo zde vybudovat nové bydlení. Zatím ale není jisté, jestli na prodej kývne.

Už loni nabízela společnost Arriva Východní Čechy, která právě pozemky o výměře 9 131 m2 vlastní, k prodeji. Tehdy za cenu 12,7 milionu korun, teď poněkud slevila a nabízí pozemky za 9,9 milionu korun. „Celou záležitost projednávalo zastupitelstvo na svém zasedání a pověřilo starostu jednáním o podobě kupní smlouvy,“ uvedla mluvčí města Miroslava Kameníková.

Podle starosty Dvora Králové se jedná o důležitý pozemek. „Tento pozemek se nachází v oblast širšího centra. V budoucnu by bylo možné pozemky využít nejen jako autobusové nádraží, ale třeba i jako parkování nebo eventuálně bydlení,“ komentoval Jan Jarolím. Podle něj je ale cena více než tisíc korun za metr čtvereční stále vysoká.

„Přesto oceňujeme, že společnost dokázala snížit cenu o více než dvacet procent,“ dodal starosta. Jasno by tak mělo být na podzim, kdy by se na zastupitelstvu měla projednávat kupní smlouva.

Autoři | Foto mudk.cz

Štítky Dvůr Králové nad Labem, autobusové nádraží, pozemek, Arriva Východní Čechy, Jan Jarolím

Dvůr Králové zvažuje odkup areálu autobusáku, nabídka je nyní o 3 miliony nižší  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.