Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Bordel okolo popelnic. S nepořádnými občany se potýkají ve Dvoře Králové

Město Dvůr Králové řeší problémy s odpadky u kontejnerů na tříděný i komunální odpad. I když se jejich počet zvýšil, problém to nevyřešilo.

Vedení města apeluje na občany, aby odpadky neodkládali vedle popelnic. „Každoročně odpadu přibývá. Občané mají přitom možnost odpad zdarma odevzdat do sběrného dvoru,“ uvedla mluvčí města Miroslava Kameníková. Zároveň upozornila, že kontejnery nejsou určené pro firmy a podnikatele. Z toho důvodu byly na některá místa instalovány fotopasti.

Město řeší i problémy s tříděním. I když se zvýšil počet svozů separovaného odpadu, lidé často hážou do kontejnerů, co tam nepatří. „Například pokud do kontejneru na papír přidají lidé i další věci, dojde tak ke znehodnocení papíru,“ komentovala Kameníková.

Dalším častým problémem jsou zaparkovaná auta, která často překáží při svozu komunálního odpadu. „Pracovníci se tak na některá místa musejí opakovaně vracet, čímž se samozřejmě zvyšují náklady,“ vysvětlila mluvčí.

Město navíc apeluje na občany, aby nepohazovali pytle s odpadky kolem popelnic a také, aby nebyly nádoby na komunální odpad přeplněné. „Upozorňujeme na to, že tyto popelnice a pytle nebudou vysypávány,“ dodala Kameníková. Nezbývá než doufat, že se občané polepší.

Autoři

Štítky Dvůr Králově, kontejner, odpad, Dvůr Králové nad Labem, popelnice

FOTO: Bordel okolo popelnic. S nepořádnými občany se potýkají ve Dvoře Králové  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.