Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nechte auta doma, radí organizátoři světového poháru v lyžování

Přípravy na Světový pohár žen ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně, který je naplánován na 8. a 9. března, vrcholí. Organizátoři očekávají nápor fanoušků, ale také rekreačních lyžařů, kteří budou mít k dispozici medvědínskou část areálu. Světový pohár budou provázet mimořádná dopravní opatření. Vyplynulo to z vyjádření organizátorů akce.

„Apelujeme na všechny, aby se snažili co nejméně využívat vlastní soukromou dopravu, využívali posílené linky skibusů a hlavně aby dbali pokynů organizátorů, policie a dobrovolnických služeb," řekl šéf organizačního výboru Max Gottfried.

Z větších měst v ČR, jako třeba z Prahy, Plzně, Liberce, Hradce Králové či Pardubic, budou do Špindlerova Mlýna pro diváky světového poháru vypravovány autobusy.

Horské středisko s více než tisícovkou stálých parkovacích míst bude pro návštěvníky otevřené do vyčerpání parkovacích kapacit. Poté budou auta odkláněna v Herlíkovicích zpět na záchytná parkoviště v okolí Vrchlabí, odkud budou návštěvníky svážet do střediska autobusy. Výjimku budou mít také vozidla s povolením či platným dokladem o zaplaceném ubytování v oblasti. Na okraji Vrchlabí budou připravena záchytná parkoviště před kruhovou křižovatkou podél hlavních silnic od Valteřic a Dolní Branné.

Největší omezení v dopravě budou platit ve Svatém Petru a na příjezdové cestě od Vrchlabí. Silnice v úseku Herlíkovice - Špindlerův Mlýn bude uzavřena v pátek a v sobotu pro vozidla s hmotností nad 3,5 tuny, a to vždy od 7:00 do 16:00. Výjimku budou mít vozidla záchranářů a autobusy. Zákaz vjezdu nejen pro nákladní auta bude po oba dny platit také z centra Špindlerova Mlýna do Svatého Petru. Vjezd bude možný jen vozidlům s povolením. Kvůli plynulosti provozu v centru Špindlerova Mlýna bude křižovatka u pošty dočasně změněna na kruhový objezd.

Značný zájem o světový pohár potvrzuje i obsazenost hotelů a penzionů v krkonošském středisku. Podle majitele ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martina Jandury jsou k dostání prakticky jen lůžka z vrácených rezervací. „Při hodně velkém štěstí tak ubytování lze ještě najít," řekl Jandura.

V plném proudu jsou také přípravy v samotném areálu. V cílovém prostoru černé sjezdovky ve Svatém Petru již stojí tribuny a stany pro zázemí akce. Špindlerův Mlýn pořádal slalomy a obří slalomy žen poprvé v prosinci 2005, pak v lednu 2008 a v březnu 2011.

Lyžařské středisko Špindlerův Mlýn patří k nejlépe vybaveným v ČR, nabízí 27 kilometrů upravených sjezdovek, snowpark a další atrakce. Tvoří jej pět částí: Svatý Petr, Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka a Labská. V okolí jsou desítky běžkařských tratí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, doprava, Světový, Špindlerův Mlýn, světový pohár, Česko, Vrchlabí, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Herlíkovice, Praha, Plzeň, Liberec, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechte auta doma, radí organizátoři světového poháru v lyžování  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.