Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Další dobrovolní hasiči jsou po kurzu v Rychnově vycvičeni pro zásah při dopravní nehodě

I dobrovolní hasiči musí být připraveni na všechno a to je také důvod, proč absolvovali specializační kurz zaměřený na základy první pomoci a technickou první pomoc při vyprošťování osob z havarovaných vozidel.

Kurz byl určen pro jednotky sboru dobrovolných hasičů, které jsou v rámci našeho kraje využívány k zásahům u dopravních nehod. Týdenní kurz, který profesionální hasiči pořádají více než deset let, byl tentokrát realizován na stanici krajských hasičů v Rychnově nad Kněžnou. Instruktoři byli z řad profesionálů, kteří se výcviky vyprošťování a problematikou dopravních nehod dlouhodobě zabývají.

Náplní kurzů jsou život zachraňující úkony, a to zástava masivního krvácení, neodkladná resuscitace a dále pak zdravotnické postupy a šetrná manipulace se zraněnou osobou.

V další části je kladen důraz na taktické a technické postupy při práci s vyprošťovacím zařízením a dalšími prostředky, se kterými hasiči při dopravních nehodách zasahují. Důležitou součástí kurzu jsou i základní znalosti konstrukcí vozidel a pracovní postupy u vozidel s alternativním pohonem.

Po týdenním výcviku tak přibylo v Královéhradeckém kraji osmnáct dobrovolných hasičů, kteří jsou připraveni při řešení dopravních nehod poskytnout efektivní pomoc.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky dobrovolní hasiči, Rychnov nad Kněžnou, dopravní nehoda, sbor dobrovolných hasičů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dobrovolní hasiči jsou po kurzu v Rychnově vycvičeni pro zásah při dopravní nehodě  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.