Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Uzavírka na trutnovské Struze nepotrvá měsíce, ale zatím jen pár dní

 „Odvolávám, co jsem slíbil, a slibuji, co jsem odvolal," zní v jedné české pohádce. Připomíná to dopravní situaci v Trutnově v ulici Na Struze, uzavírka tam měla trvat skoro dva měsíce, ale nakonec z toho bude pár dní, tedy prozatím.

Práce na opravě lávky vedoucí nad komunikací Na Struze pokračují. Původně trutnovská radnice avizovala, že druhá uzavírka bude trvat ode dneška do konce listopadu, ale harmonogram byl z technických důvodů pozměněn.  Úplná uzavírka potrvá pouze od 9. do 12. října. "V těchto dnech budou za pomoci jeřábů vyměněny inženýrské sítě (teplovod apod.), aby byla zachována jejich funkčnost během zimních měsíců," uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Michaela Dědková. Autobusová doprava bude vedena ulicí Žižkova, kde bude náhradní zastávka.

Další uzavření ulice Na Struze je plánováno od 27. listopadu do nejdéle 12. prosince, kdy dojde k montáži první části lávky a instalaci kabelů pro transfúzní stanici. Druhá část lávky bude instalována v prvním čtvrtletí roku 2024. 

Důvodem změny harmonogramu je prodloužení výběrového řízení, a tím pádem posunutí realizace lávky do zimního období. Z toho důvodu bylo nutné upravit projektovou dokumentaci tak, aby na lávce mohly být osazeny inženýrské sítě během zimy.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Struha, Trutnov, doprava, uzavírka, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka na trutnovské Struze nepotrvá měsíce, ale zatím jen pár dní  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.