Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Sportovní výzva je potvrzena, triatlonový Ironman má namířeno do Hradce Králové

Prestižní triatlonová značka Ironman vstupuje do Česka. První závod se uskuteční příští rok 18. srpna v Hradci Králové, který bude poloviční Ironman 70.3 hostit tři roky.

"Je to pro nás velký krok. Jsme ohromně šťastní, že budeme na českém trhu. Hradec Králové po prvních inspekcích vypadá úžasně, je dobře připraven. Město má architektonickou, kulturní i historickou hodnotu. Nabízí krásné a unikátní scenérie pro závodníky," řekl Michal Drelich, ředitel pořádající agentury, která organizovala podobné závody v Gdyni, Varšavě a Poznani.

Úvodní část dlouhá 1,9 km se poplave v Labi, cyklistická trasa (90 km) povede na Černilov a dál kolem Třebechovic, Českého Meziříčí a Jaroměře. Běžeckou část (21 km) triatlonisté absolvují na čtyřech okruzích v centru města kolem soutoku Labe a Orlice. Cíl bude na Masarykově náměstí.

Akce v Hradci Králové nabídne od 16. do 18. srpna i doprovodný program. "Bude tam triatlonový závod olympijské distance, štafety, dětské závody, noční běh. Na hlavní závod je maximální kapacita 1500 lidí. Možná to je ambiciózní plán, ale na nějakých 1200 závodníků míříme," uvedl ředitel závodu Roman Šinkovský. Pět nejlepších závodníků si rozdělí prémie ve výši 15.000 dolarů (345.000 korun).

"Pro mě je samozřejmě obrovskou výzvou být u toho, kdy se pojede první Ironman na našem území. Je to velký historický milník pro český triatlon," řekl Petr Vabroušek, dvojnásobný vítěz Světového poháru v dlouhém triatlonu a třináctinásobný mistr republiky na této distanci. "Česká republika patří k zemím, kde je triatlon velice populární a rozšířený sport, ale myslím, že díky příchodu Ironmana dojde k obrovskému zájmu o triatlon," dodal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto triatlon noticias

Štítky Sport, triatlon, Ironman, ČR, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní výzva je potvrzena, triatlonový Ironman má namířeno do Hradce Králové  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.