Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rodinný business s padělanými známkami matce se synem nevyšel

Matka se synem se rozhodli pro nekalý business. Padělané poštovní známky používali na své zásilky. Škoda není až tak vysoká, ale dvojici hrozilo pětileté vězení. Vypadá to ale, že se z trestu vykoupila.

Policisté obvinili z trestného činu padělání a pozměnění známek 66letou ženu a jejího 43letého syna. Během půl roku podali na jedné pobočce České pošty na Královéhradecku v devíti případech přes tři sta poštovních zásilek, které byly opatřeny skoro pěti sty kusy falz známek v hodnotě dvacet šest korun za kus a sto padesát kusů pozměněných poštovních známek v hodnotě třicet korun. Žena v době zadržení měla u sebe dalších 9 obálek opatřených těmito známkami, které měla připraveny k podání. 

Při následné domovní prohlídce policisté u ženy doma nalezli dalších skoro pět set padesát kusů falz a necelých sto padesát kusů pozměněných známek. "Muž, který se zabývá prodejem a obchodováním s poštovními známkami, pohledy, dopisnicemi a obálkami a dalšími podobnými předměty, používal známky na rozesílání tohoto zboží zákazníkům z celého světa. Známky kupoval na internetu za poloviční hodnotu a koncovým zákazníkům účtoval plnou cenu. Matka mu pomáhala s administrativou - psaní adres, lepení známek a podávání na poště," řekla Hradecké Drbně policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ze znaleckého posudku vyplynulo, že všechny předložené 26korunové známky jsou falešné a 30korunové jsou pozměněné a to tak, že z nich byla pomocí chemického prostředku odstraněna razítka pošt a tudíž byla již jednou použita. Oba obvinění, kteří se řadu let aktivně věnují filatelií, způsobili na poštovném sjkoro dvacetitisícovou škodu.

Přestože oběma hrozil trest odnětí svobody až na 5 let nebo peněžitý trest, bude pravděpodobně jejich trestní stíhání zastaveno, protože složili desítky tisíc na peněžitou pomoc obětem trestné činnosti.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky padělky, známky, PČR, matka, syn, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinný business s padělanými známkami matce se synem nevyšel  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.