Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecká stopa na Wimbledonu. Siniaková vybojovala vítězství, Smitková končí

, aktualizováno 2. července 2018, 21:27

Do bojů na Wimbledonu dnes také zasáhly hradecké rodačky Kateřina Siniaková a Tereza Smitková. Prvně jmenovaná si zahraje i v dalším kole, druhá končí.

Jako první z hradecké dvojice se na travnatý dvorec v All England Clubu postavila dvaadvacetiletá Kateřina Siniaková, která vyzvala o čtyři roky starší Coco Vandenweghe ze Spojených států amerických. Souboj české světové dvaačtyřicítky s šestnáctkou, na kurtu číslo tři, byl velmi vyrovnaný.

První sada dospěla až do tiebreaku, na jehož konci byla šťastnější Američanka. Druhý set ale dokázala Siniaková ovládnout v poměru 3:6 a vyrovnala tak na 1:1. Rozhodnout tedy muselo třetí dějství. V něm už Vandenweghe vedla 5:2. Kateřina nakonec ale zabojovala a srovnala na 6:6. Následně sebrala soupeřce podání a mohla servírovat na vítězství, což se také podařilo - 6:8. Kateřina Siniaková si tak zahraje i ve druhém kole.

Třiadvacetiletá Tereza Smitková, které patří 168. místo na žebříčku WTA, se na kurtu číslo čtyři postavila stejně staré Bulharce Viktoriy Tomove, 135. hráčce světa.

I tento zápas divákům nabídl zkrácenou hru na konci prvního setu, kterou Češka prohrála. Druhá sada již ale proběhla jednoznačně v režii Bulharky. Po prohře 1:6 se Smitková s letošním Wimbledonem rozloučila.

Autoři | Foto siniakovakaterina.com

Štítky tenis, zápas, Wimbledon, Smitková, Kateřina Siniaková, Tereza Smitková, All England Lawn Tennis and Croquet Club, USA, Ženská tenisová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká stopa na Wimbledonu. Siniaková vybojovala vítězství, Smitková končí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.