Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Autokrosař Nikodém si v Nové Pace upevnil vedení v ME

Úřadující evropský šampion v autokrosu Petr Nikodém si v Nové Pace upevnil vedení v průběžném pořadí seriálu. Mistr z předešlých dvou let, který letos útočí na zlatý hattrick, obsadil v kategorii Buggy 1600 druhé místo za překvapivým vítězem Remem Kobrasem z Rakouska. Hlavní letošní soupeř Nikodéma Francouz Vincent Mercier byl pátý.

Češi dnes ve Štikovské rokli vybojovali v hlavních kategoriích pět umístění na stupních vítězů, na vítězství ale nikdo z domácích reprezentantů nedosáhl.

V divizi Touring autocross udržel letošní neporazitelnost Matvej Furažkin z Ruska, za kterým dojeli Otakar Výborný a Jan Bartoš. V divizi Super buggy byl nejrychlejší Bernd Stubbe z Německa, jehož na stupně vítězů doprovodil třetí David Horák. V "šestnáctistovkách" byl za Nikodémem bronzový Milan Vaněk.

Evropský šampionát autokrosařů bude pokračovat šestým dílem 20. a 21. července ve francouzském Saint Georges de Montaigu.

Autoři | Foto petrnikodem.cz

Štítky Sport, motorismus, autokros, Evropa, Nová Paka, Nikodém, Vincent Mercier, Rakousko, Rusko, Jan Bartoš, Bernd Stubbe, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autokrosař Nikodém si v Nové Pace upevnil vedení v ME  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.