Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lvice boj o bronz nezačaly dobře. Doma na Brno musíme vlétnout, velí Minarovičová

Hradecké basketbalistky letos prožívají už nyní, kdy se jim teprve rozeběhl vrchol celé soutěže, povedenou sezonu. Před měsícem totiž ukořistily premiérově nejcennější trofej v Českém poháru! Ve finále tehdy porazily celek KP Brno, se kterým nyní začaly svádět další bitvy. V rámci série o bronz v Ženské basketbalové lize totiž Hradecké Lvice v úterý rozehrály v brněnské metropoli velkou bitvu. Z té první sice Hradečanky vyšly poražené, Kristýna Minarovičová, která byla v zápase ze strany hostujícího týmu nejproduktivnější, ale věří, že v domácím prostředí začnou celou sérii překlápět už na svoji stranu.

Kristýno, úvodní duel o bronzové medaile se vám výsledkově nakonec o pár bodů nepovedl, proč?
Do zápasu jsme úplně ideálně nevstoupily, protože první čtvrtinu domácí jasně vyhrály. Potom jsme se ale docela zvedly a snažily jsme se do poločasu vyrovnat, což se nám nakonec nepodařilo, ale ztrátu na domácí už jsme měly jen nějakých šest bodů. Druhou polovinu zápasu už jsme ale nějak nezvládly... Brno bylo lepší a my jsme s nim dokázaly hrát vyrovnaně až pak zase na konci utkání, což už nám však k otočení skóre nestačilo. Nebyly jsme zřejmě dostatečně agresivní, a proto se nám nepodařilo vyhrát.

KP Brno muselo být před sérii s vámi hodně zklamané, vždyť po základní části skončilo druhé a po velkém boji s druhým týmem z Brna nakonec těsně neproklouzlo až do vysněného finále...
To určitě, my jsme to také moc dobře věděly. Dopředu nám bylo jasné, že to bude dlouhá série, v momentální chvíli v to samozřejmě stále doufáme, protože je za námi teprve první utkání. Snad se to v pátek začne po našem prvním domácím zápase otáčet na naší stranu. Ale je jasné, že ta série bude nesmírně těžká, letos jsme s nimi, včetně pohárového finále, hrály už čtyřikrát, dvakrát vyhrály, dvakrát prohrály, což také dokazuje vyrovnanost.

A navíc to jsou souboje vždycky o pár bodů, další důkaz toho, že rozhodují v těchto zápasech opravdu malé chybičky!Přesně, je to tak. Vždycky to s nimi jsou nesmírně vyrovnané zápasy, neprohrály jsme, nebo nevyhrály, nikdy o dvacet bodů. I vlastně kádry jsou podobné, zahraničních hráček mají sice trochu více ony, na ty zkušené hráčky to je ale také v obou týmem vyrovnané. Jak říkám, je to asi jedna z nejvyrovnanějších dvojic v letošním play off.

Vy jste šly do sérii o bronz z jiné pozice, s USK Praha jste podstatě neměly díky jeho síle ani malou šanci na postup. S Pražankami jste však odehrály dva ze tří duelů velice slibně, a to vás jistě musí nakopnout do závěrečné fáze sezony, že?
Určitě, ta série nám pomohla. S nimi to jsou vždycky nesmírně složité utkání, ale jak říkáte, povedlo se nám s nimi odehrát dva kvalitní duely, proto jsme si také myslely, že na tom budeme do nadcházející série psychicky lépe. Bohužel, v Brně jsme to nepotvrdily, snad se to zlepší hned od dalšího utkání. Jinak by to bylo špatné.

Šanci budete mít už v pátek, to pokračuje boj o bronz na hradeckém Sokole. Jak by se ten zápas pro vás měl ideálně vyvíjet?
Chceme na ně určitě vletět hned od samotného začátku, dobře zvládnout první čtvrtinu a od toho se odpíchnout do další části zápasu. Vyvarovat se těch věcí, které jsme dělaly v Brně špatně a naopak zlepšit nedostatky, což jsme probíraly na pozápasovém tréninku ve středu.

Věříte, že vám doma pomohou i fanoušci? Jejich hlasivky vás zcela jistě vždy ženou dopředu!
To máte pravdu, je to skvělá atmosféra. Už i při zápasech v základní části to je skvělé, ale na play off to je vždy ještě o hodně lepší, nedá se to srovnávat a moc si jejich podpory vážíme. Chodí se na nás dívat a fandit nám opravdu hodně lidí, navíc někteří s námi jezdí i na výjezdy, což nám také velmi pomáhá. Soupeřkám se u nás lehce nehraje.

Jak takovou bouřící atmosféru tedy právě soupeřky přímo na palubovce vnímají?
Když bych mluvila za sebe, tak mně to nevadí. (usměje se) Je to tedy asi individuální, když se někdo soustředí vyloženě na hru a nevadí mu ta okolní atmosféra soupeřova týmu, tak se mu asi hraje dobře, normálně. Když bych ale mluvila za nás, tak ta převážně domácí atmosféra v zádech nás vždy táhne za vítězstvím!

Autoři | Foto hradeckelvice.klubweb.cz

Štítky basketbal, Hradec, Hradecké Lvice, play-off, rozhovor, bronzová medaile, Brno, finále, VK Královo Pole, EXCELSIOR Ženská basketbalová liga, USK Praha

Lvice boj o bronz nezačaly dobře. Doma na Brno musíme vlétnout, velí Minarovičová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.