Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Velkou cenu do Hradce dorazí i olympionik Bábek, registrace je spuštěna

Hradcem Králové se opět prožene tradiční cyklistický závod Velká cena Hradce Králové. Právě byla spuštěna registrace.

Milovníci cyklistiky by neměli v Hradci Králové v první polovině září chybět. Tradiční závod Velká cena Hradce Králové se koná již od roku 1964, i letos nabídne kromě profesionálního cyklistického a běžeckého závodu i netradiční cyklistické disciplíny spojené s bohatým doprovodným programem pro děti.

Velkým diváckým lákadlem bude vložený exhibiční závod Track stand show s olympionikem Tomášem Bábkem, který letos slavnostně končí svou kariéru profesionálního dráhového cyklisty. Po celou dobu akce bude hudební doprovod a poté závěrečný koncert zprostředkovávat skvělá hradecká skupina Electrophonix.

Celá akce odstartuje 10. září 2023 v 11.15 hodin na Masarykově náměstí. I letos představí v rámci cyklistického hlavního závodu v kategorii muži ELITE a muži HOBBY nejlepší české týmy v čele s domácím týmem Rafkarna IDEA Cycling. Již tradičně se bude v rámci Českého poháru závodit na koloběžkách. Právě byla spuštěna registrace a každý si může tak zajistit účast. 

"Novinkou letošního ročníku je běžecký závod Hradecká pětka, která se uskuteční na městském okruhu Velké ceny Hradce Králové," uvedli organizátoři v tiskové zprávě. Kromě závodu jednotlivců na 5 km se účastníci mohou těšit i na týmové štafety 4x1,2 km a závody pro děti na 1,2 km. 

Pro malé i větší bude připraveno odpoledne plné zábavy i poznávání. Dětský program odstartuje dětský běžecký závod v 11:15 na 1,2 km. Odpoledne pak budou děti moci vyzkoušet atmosféru cyklistického závodu v rámci charitativní jízdy Jezdi a pomáhej s AKCENTOU a ForActiv. V rámci celého dětského dne bude připraveno edukativní odpoledne od Dopravního podniku HK, Policie CR, BESIP a Cyklospeciality HK. Součástí zábavní zóny bude i skákací hrad. Občerstvení pro děti i dospělé bude zajištěno.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto rafkarna.cz

Štítky Hradec Králové, Tomáš Bábek, závod, BESIP, Velká cena Hradce Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Velkou cenu do Hradce dorazí i olympionik Bábek, registrace je spuštěna  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.